ΝΑΤΟ για ελληνογαλλική συμφωνία: Καλωσορίζουμε τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το NATO καλωσορίζει τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων, δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού, Οάνα Λουντζέσκου, αναφερόμενη στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Το NATO καλωσορίζει τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων, δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού, Οάνα Λουντζέσκου, αναφερόμενη στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι αυτός ο εξοπλισμός να είναι διαλειτουργικός, να μπορούμε να εργαστούμε μαζί και να επιχειρούμε παράλληλα. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ σε αυτό το ζήτημα».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η «γαλλική ομπρέλα» και τα μυστικά της συμφωνίας

Αναφορικά με τους S-400 και την Τουρκία, η κ. Λουντζέσκου τόνισε ότι «ο γενικός γραμματέας και πολλοί σύμμαχοι είναι πολύ ξεκάθαροι ότι το ρωσικό σύστημα των S-400 δεν είναι διαλειτουργικό και δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ».

Ως προς τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας, η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το ΝΑΤΟ κάνει έκκληση στους Ευρωπαίους συμμάχους να κάνουν περισσότερα, εδώ και πολλά χρόνια. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο εκεί επενδύοντας πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα