Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Παναγιώτης Αποστόλου
Μπορεί για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να απέχουμε κάποιους μήνες, αλλά ο καιρός περνάει γρήγορα και η σεναριολογία καλά κρατεί…

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, ο Υπουργός Επικρατείας και έμπειρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο ερώτημα: Θα αλλάξει και η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας;
είπε:

«Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Όπως ξέρετε, έχουμε εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία θα εκκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020. Σκοπός είναι να αλλάξει η διαδικασία εκλογής. Υπήρξε σχεδόν ομόφωνη τοποθέτηση από την προηγούμενη Βουλή, ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί ο τρόπος εκλογής του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί προσχηματικά στο παρελθόν και έχει διακόψει την κανονικότητα του εκλογικού κύκλου»!

Αλλαγή πλεύσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα του ΠτΔ…

Πιστεύω γνωρίζετε όλοι, ότι στην πολιτική αλλάζουν όλα από στιγμή σε στιγμή. Αποφάσεις που παίρνονται σήμερα μπορεί να αλλάξουν αύριο, αφού πολιτικά γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει ανατρέπουν όσα είχαν αποφασιστεί!

Κάνω αυτόν τον πρόλογο, γιατί σας είχα ενημερώσει με άρθρο μου στις 11 Μαΐου 2019 (O Κυριάκος Μητσοτάκης δέσμιος της Παγκοσμιοποίησης) πως, είχε επιλεγεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προταθεί για ΠτΔ ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος Πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχος!

Όπου μεταξύ των άλλων έλεγα:

«Η ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” της Νέας Υόρκης είναι αναντάμ – παπαντάμ υποστηριχτής της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης! Για τον λόγο αυτό στήριξε μέχρι θανάτου στην προεκλογική περίοδο των προεδρικών αμερικανικών εκλογών την  Χίλαρι Κλίντον! Δηλαδή, είναι υποστηριχτής του βαθέως κράτους των ΗΠΑ (Μπους, Κλίντον, Ομπάμα)!

O κ. Διαματάρης, παλαιός φίλος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της οικογένειας Μητσοτάκη γενικότερα, ήταν “ο ουσιαστικός υποβολέας της πρότασης για την ανάδειξη του κ. Δρακόπουλου στον προεδρικό θώκο”! Έτσι, ο κ. Δρακόπουλος Πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχος, που μένει μόνιμα στην Νέα Υόρκη, ερχόμενος στην Ελλάδα μετέβη στις Σέρρες συνοδευόμενος από τον αυριανό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Καιρίδη…»!

Βέβαια σήμερα, ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι  υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Επίσης, μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε Πρωθυπουργός, επέλεξε – τυχαία; – η πρώτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου να είναι με τον Πρόεδρο του Δ/Σ του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” κ. Ανδρέα Δρακόπουλο!

Αλλά όπως σας προανέφερα στην πολιτική όλα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή…

Πάλι όχι του Μητσοτάκη στον Παυλόπουλο…

Έτσι παρ΄ ότι οι Μνηστήρες για το ύπατο αξίωμα της ελληνικής Δημοκρατίας είναι πολλοί, το μαχαίρι και το πεπόνι το κρατεί ο Πρόεδρος της ΝΔ και σημερινός Πρωθυπουργός!

Ωστόσο, το σίγουρο είναι, πως στις επιλογές του Πρωθυπουργού δεν βρίσκεται ο σημερινός ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος! Άλλωστε, το αρνητικό κλίμα μεταξύ Μητσοτάκη – Παυλόπουλου δεν έχει εκλείψει, παρά το πέρασμα των ετών! Να θυμίσω ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ψήφισε στις 18 Φεβρουαρίου 2015 τον Προκόπη Παυλόπουλο! Λέγοντας:

«Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο. Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση. Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: Δεν  αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα. Πίστευα πάντα ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν καλύτερο να  μην είναι  πολιτικό πρόσωπο…»!

Οι τελευταίες του λέξεις, ενίσχυαν την μέχρι πρότινος επιλογή του στο πρόσωπο του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου!

Όχι του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά…

Έγραφα στο άρθρο μου της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019, ότι οι εξελίξεις στη ΝΔ θα είναι ραγδαίες, μετά και την απροβλέπτων διαστάσεων κόντρα, που προέκυψε μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Βέβαια θα μου πείτε, πως αυτή η κόντρα μεταξύ του Σαμαρά και των Μητσοτάκηδων (είτε φέρει το όνομα Κωνσταντίνος, είτε Ντόρα, είτε Κυριάκος) κρατάει χρόνια! Θα σας απαντήσω, πως πέρασε και ήπια στάδια, έστω φαινομενικά!

Αλλά σήμερα, η κόντρα αυτή προβλέπεται ότι θα είναι ανεξέλεγκτη!

Από τη στιγμή, που ο Γιώργος Τράγκας (και γνωρίζει τι λέει και γιατί τα λέει ή γιατί του “επιτρέπουν” να τα λέει) κατονομάζει ευθέως, ότι ο Κυριάκος “πρόδωσε” τον Αντώνη!

Προφανώς, στο ζήτημα της αντιπροεδρίας της νέας ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανατέθηκε στον κ. Μαργαρίτη Σχοινά (που ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς), όπως άλλωστε ανακοίνωσε πρόσφατα η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν!

Αλλά ενδεχομένως και στην ανάληψη, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η οποία επ΄ ουδενί θα δοθεί στον Αντώνη Σαμαρά και για την οποία ο πρώην Πρωθυπουργός, ήταν θετικός!

Αναμένουμε λοιπόν, ολική “ρήξη και ανατροπή” του πρώην Πρωθυπουργού κατά του νυν!

Στο βάθος για την Προεδρία ο Κώστας Καραμανλής…

Έγραφα στις 12 Ιουνίου 2016 (Αγία Τριάδα της Ραφήνας), πως:

«Έφθασε προσφάτως η πληροφορία, πως, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συναντώνται τακτικότατα στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, με άκρα μυστικότητα. Λέγεται, ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες.

Άλλωστε, δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο Πρωθυπουργός εκτέλεσε την επιθυμία του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και τοποθέτησε στη θέση του ΠτΔ τον κ. Παυλόπουλο. Γιατί, ο κ. Παυλόπουλος ήταν πάντα το πολύτιμο πολιτικό “εργαλείο” του Κώστα Καραμανλή.

Αλλά μας προξενεί μεγάλη απορία, για το τι ακριβώς συζητάει, εκεί στο ησυχαστήριο της Ραφήνας η “Αγία Τριάδα” της ζωής μας. Θα θέλαμε να μάθουμε, ελπίζοντας πως έτσι θα διώξουμε, όλες εκείνες τις μαύρες σκέψεις που έχουν καρφωθεί στο μυαλό μας. Γιατί, δεν μπορεί, αυτοί όταν σκέπτονται, μόνο κακό βρίσκει την Πατρίδα και το λαό της»!

Μετά από τρία και πλέον χρόνια, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν! Κώστας Καραμανλής και Προκόπης Παυλόπουλος στήριξαν απόλυτα την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και συμμετείχαν στο ξεπούλημα της Πατρίδας και στην επικύρωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών!

Είχα επίσης επισημάνει σε άρθρα μου, ότι τότε αρνήθηκε ο Κώστας Καραμανλής να γίνει ΠτΔ, γιατί θεωρούσε την εν λόγω Προεδρία διακοσμητική! Προσβλέποντας στο εγγύς μέλλον, ότι θα του ζητούσαν να γίνει Πρωθυπουργός μιας Οικουμενικής κυβέρνησης, που θα την στήριζαν τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή!

Αλλά αυτή η εκτίμησή του δεν επαληθεύτηκε και σήμερα ο Κώστας Καραμανλής – όπως λέγει άριστη πληροφόρησή μας – δεν είναι αρνητικός στην προοπτική να γίνει ο επόμενος ΠτΔ! Για δυο ουσιαστικούς λόγους!

Πρώτον, γιατί όπως λέγεται οι σχέσεις του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι άριστες και δεύτερον, επειδή ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να διαχειριστεί την επιθετικότητα κατά της χώρας μας, του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν! Όχι μόνο, επειδή τους συνδέει κουμπαριά!

Έτσι εάν αύριο θα είχαμε εκλογή ΠτΔ, αυτός θα ήταν ο Κώστας Καραμανλής!

Οψόμεθα…

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής

https://www.pronews.gr/opinion-makers/804651_neos-proedros-tis-dimokratias-o-kostas-karamanlis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα