Νέες απειλές Ακάρ: Οι Ελληνες να σωπάσουν για να μη γίνουν μεζές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τους υψηλούς τόνους συντηρεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σε νέες δηλώσεις του για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Για να μειωθεί η ένταση (σ.σ. στην Ανατολική Μεσόγειο) αρκεί κάποιοι να σωπάσουν» ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu και πρόσθεσε: «Να μην κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να σωπάσουν».

Συνέστησε δε στην Ελλάδα να σωπάσει «για να μη γίνει μεζές» για τα συμφέροντα των άλλων.

«Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν» είπε επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε «μεροληπτική» την ανακοίνωση των ηγετών της MED-7, μία ημέρα μετά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική, επαναλαμβάνοντας πως η Άγκυρα παραμένει «ανοιχτή σε διάλογο άνευ όρων» με την Ελλάδα. Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα «να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία γύρω από το Ορούτς Ρέις» προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Τουρκική NAVTEX για άσκηση με πυρά

Εξάλλου, η Τουρκία δέσμευσε με NAVTEX που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής περιοχή βόρεια της Κύπρου, για άσκηση με πυρά από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Η οδηγία πάντως δεν σχετίζεται με το «Ορουτς Ρέις» και τη εν εξελίξει ένταση στις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πομπέο: Να φύγουν τα πολεμικά πλοία για να αρχίσει ο διάλογος

Στο μεταξύ, την επίλυση με διπλωματικό και ειρηνικό τρόπο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Αγκυρας ζήτησε με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο κ. Πομπέο απηύθυνε έκκληση να αποχωρήσουν τα πολεμικά πλοία από την περιοχή για να λάβουν χώρα οι συνομιλίες.

Στην Κύπρο το Σάββατο ο Πομπέο

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να πραγματοποιήσει ταξίδι – αστραπή στην Κύπρο το Σάββατο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το AFP, στο επίκεντρο των συζητήσεων πρόκειται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και το ζήτημα των ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα