Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα: Η απάντηση Πέτσα που… φέρνει πυρκαγιά ανασχηματισμού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι συνήθης πρακτική των κυβερνητικών εκπροσώπων να διαψεύδουν κατηγορηματικά τους ανασχηματισμούς ακόμη κι αν πρόκειται να γίνουν μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Όμως η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στα ερωτήματα που του τέθηκαν το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ κάθε άλλο παρά ως διάψευση θα μπορούσαν να εκληφθούν.

Ο κ. Πέτσας είπε μεταξύ άλλων: «Ανασχηματισμό κάνει ο Πρωθυπουργός όταν εκείνος κρίνει σκόπιμο. Επομένως, ας αφήσουμε τον Πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί. Από εκεί και πέρα νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα. Δεν είναι κανενός δουλειά να σχολιάσει τι έχει ο Πρωθυπουργός στο μυαλό του και πολύ περισσότερο δεν είναι δικιά μου. Ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του και όταν θα υπάρξει θέμα ανακοινώσεων αυτές θα γίνουν. Αλλά, είπαμε νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα.»

Διευκρίνισε, πάντως, ότι στους ανασχηματισμούς κάποιοι θα πάνε σπίτια τους, κάποιοι θα αναβαθμιστούν και κάποιοι θα μείνουν σταθεροί.

  • Όλα τα παραπάνω πυροδότησαν μια άμεση φημολογία ότι ο ανασχηματισμός που έτσι κι αλλιώς αρκετοί προεξοφλούσαν για την αρχή του 2021, είναι θέμα ημερών ίσως και εντός της εβδομάδας.

Κάποιοι μάλιστα ως αστεϊσμό παροτρύνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον ανακοινώσει ανήμερα των Φώτων για τον προφανή συμβολισμό της κίνησης αυτής.

Έτσι, πολλοί εκτιμούν ότι οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού ο οποίος όπως υποστηρίζουν προτίθεται να προβεί σε γενναίες κινήσεις και όχι σε απλό ανακάτεμα για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Όπως συζητείται στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στις περισσότερες αλλαγές που θέλει να πραγματοποιήσει, έχοντας διαμορφώσει πολύ καθαρή εικόνα τόσο γι’ αυτούς που θα μετακινήσει όσο και για τους αντικαταστάτες τους.

Η παραφιλολογία των αλλαγών

Όπως πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις αναπτύσσεται μια παραφιλολογία ονομάτων τόσο γι΄ αυτούς που φεύγουν όσο και γι αυτούς που έρχονται. Αρκετά από τα ονόματα αυτά αποτελούν όντως πιθανές αποφάσεις του πρωθυπουργού άλλα, δε αποτελούν προϊόν κουτσομπολιού, αυτοπροβολής ή κακόβουλων φημών. Στο τέλος φυσικά όλα ξεχωρίζουν.

Με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν στα υπουργεία που βρίσκονται σήμερα έχουν υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Στα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Άμυνας δεν προβλέπονται αλλαγές. Αντιθέτως μετακινήσεις αναμένονται στα παραγωγικά υπουργεία.

  • Πάντως οι φήμες περιλαμβάνουν και το όνομα του Ηλία Μόσιαλου για το υπουργείο Υγείας ενώ μεταθέτουν τον Βασίλη Κικίλια στο Άμυνας.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εκτιμάται ότι θα γίνουν σε επίπεδο υφυπουργών, με την είσοδο βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα.

 

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράφει το πρωτόκολλο ορκωμοσίας μετά την τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα: Η απάντηση Πέτσα που… φέρνει πυρκαγιά ανασχηματισμού

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα