Νέα τουρκική NAVTEX για άσκηση εντός του τουρκολυβικού μνημονίου ΝΑ της Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέα τουρκική NAVTEX για άσκηση εντός του τουρκολυβικού μνημονίου ΝΑ της Κρήτης
Αποφασισμένη να διατηρήσει ψηλά την ένταση αγνοώντας τις εκκλήσεις και ευρωπαίων παραγόντων για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση είναι η Τουρκία, και θέλοντας να στείλει απειλητικά μηνύματα, ανήγγειλε σήμερα νεα άσκηση για την Δευτέρα νότια της Κρήτης εντός της περιοχής του τουρκολυβικού Μνημονίου.

Σύμφωνα με την NAVTEX 1509/20 που εκδόθηκε το μεσημέρι παράνομα από τον Σταθμό της Αττάλειας θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις την Δευτέρα σε ακτίνα 20 ν.μ. από την συντεταγμένη που αναφέρεται στην Αναγγελία. Και η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός της υποτιθέμενης ζώνης του τουρκολυβικού Μνημονίου αλλά και εντός της περιοχής της Ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας η οποία έχει επικαλύψει και ακυρώσει εμπράκτως την παράνομη συμφωνία Ερντογάν-Σαράτζ. Οι ασκήσεις βεβαίως γίνονται σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή όμως οπου η αρμοδιότητα για έκδοση NAVTEX ανήκει στον Σταθμό του Ηρακλείου. Σημειωτέον ότι στην ίδια περιοχή είχε αναγγείλει η Ελλάδα πραγματοποίηση αεροναυτικής άσκησης για την Δευτέρα.

[Η κόκκινη γραμμή είναι η ελληνοαιγυπτιακή οριοθέτηση, η κίτρινη γραμμή η παράνομη οριοθέτηση του τουρκολυβικού και ο κύκλος είναι η περιοχή της άσκησης βάσει της NAVTEX]

Αυτή η κίνηση αποσκοπεί ακριβώς να αμφισβητήσει την Ελληνοαιγυπτιακή Συμφωνία και να «προικίσει» με ασκηση αρμοδιοτήτων την αυθαίρετη και μονομερή «οριοθέτηση» της Τουρκικής ΑΟΖ που επικαλύπτει όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και φθάνει μέχρι κα νοτίως της Κρήτης.

Η Τουρκία και με την NAVTEX που εξέδωσε την Παρασκευή και αυτή του Σαββάτου, στέλνει απειλητικά μηνύματα και στην Αθήνα και στους Ευρωπαίους ενόψει της Συνόδου Κορυφής, δηλώνοντας με τον εκβιαστικό αυτό τρόπο, το πώς θα αντιδράσει εάν δεν της είναι αρεστές οι αποφάσεις της Συνόδου.

TURNHOS N/W : 1509/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 05-12-2020 11:36)

TURNHOS N/W : 1509/20
MEDITERRANEAN SEA
1. MILITARY EXERCISES, ON 07 DEC 20 FROM 0730Z TO 0830Z WITHIN 20 NM OF 34 25.00 N, 026 50.00 E.
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 071600Z DEC 20.

liberal.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα