Νέα πρόκληση Ερντογάν πριν την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: Δείτε τι έκανε μέσα στην Αγιά – Σοφιά!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συνεχίζει να τορπιλίζει το κλίμα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις δύο ημέρες πριν από την άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αρχικά στη Θράκη και έπειτα στην Αθήνα.

Με αφορμή την αυριανή 568η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και μετά τα εγκαίνια του τεμένους στην πλατεία Ταξίμ, ο Ερντογάν διάβασε σε μαθητές ισλαμικών σχολείων στίχους από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφιά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν χρόνο η Αγία Σοφία είχε μετατραπεί σε τζαμί, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε το τέμενος στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Από την εποχή που ήταν δήμαρχος του τουρκικής μεγαλούπολης επαναλάμβανε εμμονικά ότι ένα τέμενος απουσιάζει από την πλατεία Ταξίμ, όπου το μόνο ορατό κτίριο θρησκευτικής λατρείας, ήταν η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Η οικοδόμηση του τεμένους, που ξεκίνησε το 2017, προκάλεσε έντονες επικρίσεις, καθώς ορισμένοι κατηγόρησαν τον κ. Ερντογάν ότι επιδιώκει να εξισλαμίσει την χώρα και να υποσκελίσει τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ.

https://europost.gr/nea-proklisi-erntogan-tin-episkepsi-tsavoysogloy-stin-ellada-deite-ti/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ερώτημα γεννάται από μόνο του: Αφού ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις, εμείς γιατί υποδεχόμαστε τον Τσαβούσογλου αρχικά στη Θράκη και έπειτα στην Αθήνα; Τι περιμένομε/ελπίζομε από μία τέτοια επίσκεψη; Δεν μάς έχει μείνει ίχνος αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας, αλλά ούτε και στοιχειώδους λογικής;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα