Νέα κατάπτυστη δήλωση Στόλτεμπεργκ: Λυπηρό οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να βάζουν κυρώσεις ο ένας στον άλλον

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, έβγαλε τη μάσκα του και πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Τουρκία.

Λειτουργώντας σαν Τούρκος υπουργός, εγκατέλειψε και τα προσχήματα, αλλά και τη θέση του στο ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας, ερωτηθείς σχετικά με την αμερικανική απόφαση για κυρώσεις στην Άγκυρα για την αγορά των S400, σημείωσε ότι “λυπάμαι που φτάσαμε σε μια κατάσταση όπου σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ βάζουν κυρώσεις ο ένας στον άλλο”.

Σημείωσε ωστόσο ότι “έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για τις συνέπειες της τουρκικής απόφασης για απόκτηση του ρωσικού συστήματος πυραυλικής αεράμυνας S-400, πρόκειται για εθνική απόφαση, αλλά το σύστημα των S400 δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην ολοκληρωμένη πυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ και έχω εκφράσει τις ενστάσεις μου προηγουμένως”.

“Την ίδια ώρα, καλώ όλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας περιλαμβανομένης να εξετάσουν αν υπάρχουν τρόποι να βρουν μια θετική λύση”, τόνισε.

“Γνωρίζουμε πως υπήρξαν συζητήσεις για την παράδοση νατοϊκών συστημάτων, όπως οι Patriot και άλλων που μπορούν να ενισχύσουν την τουρκική αεράμυνα με τρόπο συμβατό με την ενσωμάτωση στη νατοϊκή αεράμυνα, συνεπώς, συνιστώ πως είναι σημαντικό να δούμε τώρα όλοι πώς μπορούμε να βρούμε μια θετική λύση στο δύσκολο αυτό ζήτημα για την Τουρκία και τη συμμαχία”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ, Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Νέα κατάπτυστη δήλωση Στόλτεμπεργκ: Λυπηρό οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να βάζουν κυρώσεις ο ένας στον άλλον

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Λειτουργώντας σαν Τούρκος υπουργός, εγκατέλειψε και τα προσχήματα, αλλά και τη θέση του στο ΝΑΤΟ”

    Η τουρκική λίρα μπορεί να είναι υποτιμημένη, αλλά αυτός τα παίρνει σε “καλά πράσινα” αμερικανικά δολλάρια. Πού το περίεργο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα