Νέα επιδρομή στην τουρκική βάση της αλ-Ουατίγια στη Λιβύη – Μαχητικά από την Αίγυπτο βομβάρδισαν τους Τούρκους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Στρατιωτική πηγή της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι μαχητικά αγνώστου προέλευσης προχώρησαν σε επιδρομές στην αεροπορική βάση Αλ Βατίγια στη δυτική Λιβύη, το βράδυ του Σαββάτου.

Αν και ακόμα καμία χώρα δεν έχει αναλάβει την “ευθύνη” της αεροπορικής επιδρομής εντούτοις με βάση τις αναφορές τα μαχητικά εξόρμησαν από τα ανατολικά δείχνοντας την Αίγυπτο και επομένως μαχητικά είτε αιγυπτιακά είτε των ΗΑΕ.

Αξιωματούχος στον τομέα της ασφάλειας, Gharyan Mahmoud al-Shard, ανέφερε ότι πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από την πόλη Gharyan κατευθυνόμενα προς την αεροπορική βάση, ενώ ακούστηκαν και τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις μέσα στη βάση.

Σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, ο Al-Shard πρόσθεσε ότι οι επιδρομές είχαν ως στόχο μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών και την αίθουσα επιχειρήσεων, ενώ επιβεβαίωσε τη χρήση αντιαεροπορικών πυρών 23 mm μέσα από τη βάση, όπου πλέον έχουν εγκατασταθεί οι Τούρκοι.

Φωτογραφία προφίλ, ανοίγει τη σελίδα προφίλ στο Twitter σε νέα καρτέλα

AS-Source News / MILITARY
@ASBMilitary
BREAKING: Second wave of airstrikes on #Turkey occupied #AlWatiya airbase. LNA targeted #Turkish operations rooms and ammunition facilities.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αντιαεροπορικά πυρά δεν εμπόδισαν τα μαχητικά να συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς και εξήγησε ότι, με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν από μια πηγή στη βάση, ο βομβαρδισμός στόχευσε υποδομές που περιείχαν νέα όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό και είχαν φτάσει πρόσφατα από την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που “άγνωστα” πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στη βάση Αλ Βατίγια από τότε που οι φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές της GNA ανακατέλαβαν τη βάση τον περασμένο Απρίλιο.

Σημειώνουμε επιπλέον ότι η νέα επιδρομή έρχεται λίγες ώρες μετά την εγκατάσταση του τουρκικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου “KORAL” της Aselsan στην εν λόγω βάση επομένως ήταν προσεκτικό το χτύπημα πριν ενεργοποιηθεί το σύστημα(αγνώστων δυνατοτήτων αλλά πάντα επίφοβο)

Με βάση τα στοιχεία από ανοιχτέ πηγές το σύστημα Koral αποτελείται από δύο ξεχωριστές αυτόνομες μονάδες, επί ισάριθμων φορτηγών οχημάτων βαρέως τύπου (8×8) τύπου ΜΑΝ και προστασία από απειλές NBC. Οι δύο αυτές μονάδες δρουν σε συνδυασμό (ευρισκόμενες σε απόσταση έως και 1.000 μέτρων η μία από την άλλη) και απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα που μπορεί να καλύψει όλο σχεδόν το φάσμα ηλεκτρονικού πολέμου ως προς την αντιμετώπιση των εχθρικών ραντάρ.

Η πρώτη από τις δύο μονάδες ουσιαστικά είναι το σύστημα ESM/ELINT (Koral ED), ενώ η άλλη, ένας ενεργός παρεμβολέας μεγάλης ισχύος και εμβέλειας (Koral ET) ενώ αποδίσουν στο σύστημα ικανότητα παρεμβολών σε εμβέλεια της τάξης των 100χλμ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/900115_ektakto-nea-aeroporiki-epidromi-kata-tis-aeroporikis-vasis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα