Νέα εισβολή αλλά η Διεθνής κοινότητα σφυρίζει αδιάφορα: Ο Ερντογάν στο Βαρώσι μαζί με τον αχυράνθρωπό του Τατάρ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εφτασε στις 16.30 το απόγευμα της Κυριακής, 15 Νοεμβρίου στο Βαρώσι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίιπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι “στο Βαρώσι θα αρχίσει μια νέα εποχή προς όφελος όλων”

Στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου έφτασε το απόγευμα της Κυριακής ο Τούρκος Πρόεδρος με τη συνοδεία του αχυρανθρώπου του Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται ο χώρος στον οποίο έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η Λεωφόρος Κέννεντι κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα τουριστικά καταλύματα Σερενίσιμα και Joulia house, από τις οροφές των οποίων έχουν κρεμάσει κατά μήκος των κτιρίων σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατευθύνθηκε υπό βροχή στο λευκό σπίτι – κιόσκι που κατασκευάστηκε στην παραθαλάσσια περιοχή ενώ δίπλα είναι ο χώρος του πικνίκ.

Αρκετός κόσμος υπό βροχή τον υποδέχθηκε στην είσοδο της περιοχής του Βαρωσίου που άνοιξε, ενώ υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται επιτόπου στο Βαρώσι μεταδίδουν ότι η βροχή είναι έντονη και δεν μπορούν να πλησιάσουν τον χώρο όπου θα καθίσουν ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Τατάρ.

Ο ίδιος ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε».

  • Έγιναν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Ερντoγάν από τ/κ οργανώσεις

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, την ώρα, που ήταν σε εξέλιξη η παρέλαση για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, η πορεία διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν ο «Ανεξάρτητος δρόμος», η «Αριστερή Κίνηση» και ο πολιτιστικός σύλλογος «Μπαράκα» με τίτλο «Αυτοί στο μαγκάλι, εμείς στην αλάνα», ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου και της μετάβασής του στο Βαρώσι και υπέρ της στήριξης της βούλησης των Τ/κ.

Με συνθήματα «Ψωμί, δημοκρατία, βούληση» και «Nopicknickoverpain» οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση – πορεία προς τη «βουλή» και την τουρκική «πρεσβεία», φώναζαν συνθήματα όπως «Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας» και «ΑΚΡ υποβολές, ΚΕΕ συνεργάτης». Αυστηρά ήταν τα «αστυνομικά» μέτρα και οι διαμαρτυρόμενοι σταμάτησαν πριν από τη «βουλή» και την τουρκική «πρεσβεία», αφού τους ανέκοψαν την πορεία «αστυνομικοί» που σχημάτισαν τείχος.

Νωρίτερα, στις 13.00, εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και η νεολαία του ΡΤΚ με συνθήματα «Να θυμόμαστε – Αυτή η χώρα είναι δική μας» και «Όχι παρέμβαση, ελευθερία». Η εκδήλωση διαμαρτυρίας άρχισε με συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της κατεχόμενης Λευκωσίας και οι διαμαρτυρόμενοι πορεύθηκαν προς το «προεδρικό». Στην εκδήλωση της νεολαίας του ΡΤΚ ήταν παρόντες ο γγ του κόμματος, Ερντογάν Σορακίν και «βουλευτές» του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα εκ μέρους της «Αριστερής Κίνησης», ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν είχε δημοσιοποιήσει ότι δέχθηκαν τηλεφωνικώς παρέμβαση από τον «αστυνομικό διευθυντή» Λευκωσίας για ακύρωση της εκδήλωσης την οποία απαγόρευσαν. Εφόσον όμως γραπτώς δεν τους δόθηκε κάτι τέτοιο που οι διοργανωτές θεώρησαν ότι αντιβαίνει στο «σύνταγμα» προχώρησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης όπως είχε ανακοινωθεί.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Νέα εισβολή αλλά η Διεθνής κοινότητα σφυρίζει αδιάφορα: Ο Ερντογάν στο Βαρώσι μαζί με τον αχυράνθρωπό του Τατάρ

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ,ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ Ο Κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ .ΑΣ ΜΗ ΠΡΟΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα