Μ.Τσαβούσογλου: «Οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιστροφή μας στο πρόγραμμα των F-35» – To «άδειασμα» σε Κ.Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στη Νέα Υόρκη ο Μεβλούτ Τσαβουσογλου συνέχισε το γαϊτανάκι των επιθετικών δηλώσεών του παρ όλη τη συνάντηση που είχε με τον ΈΛληνας ΥΠΕΞ και αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και δηλώνοντας πως «στο θέμα των υδρογονανθρακων αλλάξαμε τις ισορροπίες με τα πλοία που στείλαμε στην Κύπρο.». 

Ουσιαστικά αυτή η δήλωση αυτή είναι ένα άδειασμα και μία έμμεση απάντηση στις «απαιτήσεις» του Κ.Μητσοτάκη να σταματήσει η Τουρκία την «πολιτική των κανονιοφόρων».

«Είχαμε πει στη διεθνή κοινότητα στην Ελλάδα στους Ελληνοκύπριους και στη Μεγάλη Βρετανία πως οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες.

Θα πρέπει να ξεκινήσουν τις έρευνες αφού εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Όμως κανένας δεν άκουσε τις συμβουλές μας. Ίσως δεν μας πήραν στα σοβαρά όμως αντιλήφθηκαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά αφού στείλαμε τα πλοία μας».

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Τουρκία θα ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σε άλλη βάση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις από το σημείο που είχαμε μείνει στο Όταν Μοντάνα. Διότι το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία», δήλωσε.

Παράλληλα ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να επανεντάξει την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35, από το οποίο ανεστάλη η συμμετοχή της Άγκυρας μετά την αγορά των ρωσικών αμυντικών συστημάτων.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε και μια δημόσια λογομαχία με τον Κύπριο ΥΠΕΞ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/807877_mtsavoysogloy-oi-ipa-exetazoyn-tin-epistrofi-mas-sto-programma-ton-

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα