Μύδροι Ερντογάν κατά Μακρόν: Ποιος είσαι εσύ να μιλάς για τη δομή του Ισλάμ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία: Turkish Presidency via AP, Pool
Νέο επεισόδιο στην κόντρα του με τον Εμανουέλ Μακρόν άνοιξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας «ανοικτή πρόκληση» την πρόταση του Γάλλου Προέδρου για την υπεράσπιση των κοσμικών αξιών της χώρας του έναντι του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Tην οργή του Ερντογάν – πέρα από τις πρωτοβουλίες του Μακρόν στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ-, πυροδότησαν οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου την περασμένη εβδομάδα, που περιέγραψε το Ισλάμ ως μια θρησκεία «σε κρίση» παγκοσμίως και προανήγγειλε την παρουσίαση από την κυβέρνησή του ενός νομοσχεδίου τον Δεκέμβριο για την ενίσχυση νόμου του 1905 για το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους στη Γαλλία, καθώς και βελτίωση του ελέγχου της ξένης χρηματοδότησης των τζαμιών στη χώρα και των ισλαμικών σχολείων. «Η δήλωση του Μακρόν ότι “το Ισλάμ είναι σε κρίση” είναι μια ανοικτή πρόκληση και ένδειξη αναίδειας», τόνισε ο Ερντογάν από τηλεοράσεως. Και συνέχισε τα πυρά: «Ποιος είσαι εσύ για να μιλάς για τη δομή του Ισλάμ;», είπε κατηγορώντας τον Γάλλο ομόλογό του για «αγένεια».

Μακρόν και Ερντογάν έχουν ήδη ανοικτή κόντρα για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο, για τη Λιβύη και τη σύγκρουση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Εκεί που είχαμε συμφωνήσει σε διάλογο και βελτίωση των σχέσεων περίπου μία εβδομάδα-δέκα ημέρες πριν, κοιτάξτε πόσο γρήγορα τα ξέχασε όλα», ανέφερε ο Ερντογάν καλώντας τον Μακρόν «να προσέχει περισσότερο όταν μιλά για θέματα που αγνοεί». «Περιμένουμε να λειτουργεί ως υπεύθυνος αρχηγός κράτους παρά ως αποικιακός κυβερνήτης», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα