Μόσχα: Πούτιν, Αλίγιεφ και Πασινιάν συναντήθηκαν πρώτη φορά μετά την κατάπαυση του πυρός- η συνάντηση διήρκησε 4 ώρες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η συνάντηση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ  και του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στο Κρεμλίνο, περατώθηκε.

Μιλώντας στην τριμερή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τηρήθηκαν οι όροι της συμφωνίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ότι δεν σημειώθηκαν σοβαρά συμβάντα και ότι οι Ρώσοι ειρηνευτές εκπλήρωσαν πλήρως τις υποχρεώσεις τους.

Ο Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Αλίγιεφ και τον Πασινιάν σημαντικές και χρήσιμες, δήλωσε ότι υπέγραψαν κοινή δήλωση για την ανάπτυξη έργων υποδομής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας στο επίπεδο των αναπληρωτών πρωθυπουργών

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι θα συστήσει ομάδα εργασίας σε επίπεδο αναπληρωτών πρωθυπουργών των τριών χωρών για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την οικονομία και τις υποδομές μεταφορών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

«Θεωρώ ότι η συνάντηση είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη σήμερα, επειδή καταφέραμε να συμφωνήσουμε και να υπογράψουμε μια κοινή δήλωση σχετικά με την ανάπτυξη οικονομικών δεσμών και έργων υποδομής στην περιοχή» , δήλωσε ο Πούτιν .

Δηλώνοντας ότι θα συσταθεί ομάδα εργασίας υπό την προεδρία των αναπληρωτών πρωθυπουργών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα εντός του πεδίου της κοινής δήλωσης, ο Πούτιν δήλωσε, «Οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί θα συγκροτήσουν ομάδες εργασίας στις οποίες οι εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν το συντομότερο δυνατόν και θα παρουσιάσουν συγκεκριμένα σχέδια για την ανάπτυξη της υποδομής μεταφορών και της οικονομίας στην περιοχή» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 «Η συνάντηση αποκαλύπτει την πρόθεση των ηγετών να επιτύχουν αποτελέσματα»

Κατόπιν πήρε το λόγο ο Αλίγιεφ:

«Έχουν περάσει δύο μήνες από την κατάπαυση του πυρός  και τη συνάντηση ηγετών στην οποία υπογράψαμε τη συμφωνία στις 9-10 Νοεμβρίου στη Μόσχα, το  χρονικό αυτό διάστημα δείχνει ότι σκοπεύουμε να επιτύχουμε αποτελέσματα και θέλουμε να ακολουθήσουμε μια γραμμή για το τι συνέβη την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου», δήλωσε ο Αλίγιεφ .

Αναφερόμενος στην κοινή δήλωση που υπογράφηκε σήμερα, ο Αλίγιεφ είπε, «αυτός είναι ένας τομέας που μπορεί να φέρει μεγάλο δυναμισμό στην ανάπτυξη της περιοχής. Το άνοιγμα των γραμμών μεταφοράς εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Ρωσίας και των γειτόνων μας. Η οικονομική κατάσταση της περιοχής μπορεί να αλλάξει».

Ο Πασινιάν είπε ότι η κοινή δήλωση που έγινε αποδεκτή σήμερα μπορεί να αλλάξει τις οικονομικές προοπτικές της περιοχής, γράφει το Σπούτνικ στην τουρκική του έκδοση.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα