Μόνο τέσσερις Ευρωπαίοι εταίροι υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

From left to right: Mr Donald TUSK, President of the European Council; Mr Nicos ANASTASIADES, President of Cyprus. Copyright: European Union

O Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τους ομολόγους του να εξετάσουν συγκεκριμένα μέτρα εναντίον ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται σε διερευνητικές γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε, διπλωματική πηγή στον Τύπο στο Σίμπιου υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Οι ηγέτες, σύμφωνα με την πηγή, συμπεριλαμβανομένου του Βίκτορ Ορμπάν (Ουγγαρία), Νταλία Γκαρμπαουσκάϊτε (Λιθουανίας), Στέφανς Λοέφβεν (Σουηδίας) και Αλέξης Τσίπρα (Ελλάδας) εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο κυπριακό αίτημα.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα πάντα με την πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι υποστηρίζει τα συμφέροντα της Κύπρου, αλλά οι εν λόγω κυρώσεις δεν συζητήθηκαν στη συνεδρίαση.

Ουσιαστικά σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέτει την Τουρκία υπό επιτήρηση’, δήλωσε ο Προδρόμου

“Ουσιαστικά σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέτει την Τουρκία υπό επιτήρηση”, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας της Συνόδου του Σίμπιου, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την στήριξη που έλαβε από τους ομολόγους του.

“Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίηση μας για τη στήριξη που είχε η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Σίμπιου από τους ομολόγους του καθώς και για την ξεκάθαρη συμπαράσταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος δήλωσε ότι η ενωμένη Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Κύπρου”, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

“Σημαντική ακόμα αναφορά του κ. Τουσκ είναι ότι καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέστησε, σαφές ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τη συμπεριφορά της Τουρκίας”, είπε ο κ. Προδρόμου.

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτό παραπέμπει τόσο στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28 Μαΐου, όσο και στο επόμενο Τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου”.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ Ρουμανία/ΣΙΜΠΙΟΥ

Πηγή: Μόνο τέσσερις Ευρωπαίοι εταίροι υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την Κύπρο https://hellasjournal.com/2019/05/mono-tesseris-eyropaioi-etairoi-yper-ton-kyroseon-enantion-tis-toyrkias-gia-tin-kypro/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα