Μυστικό δείπνο Αβέρωφ – Ακιντζί, στο «μενού» το Κυπριακό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Μυστικό δείπνο Αβέρωφ - Ακιντζί, στο «μενού» το Κυπριακό

«Καλό, μέχρι εξαίρετο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου το κλίμα στο δείπνο που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.  Το δείπνο, η πραγματοποίηση του οποίου δεν είχε ανακοινωθεί, έγινε με πρωτοβουλία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του αντίστοιχου τουρκοκυπριακού.

«Επρόκειτο για μια κοινωνική πρόσκληση» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου στο ΡΙΚ, για να προσθέσει ότι συζήτησαν πολιτικά θέματα και θέματα που αφορούν τις δύο κοινότητες.

Επίσης, συζητήθηκε η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και η στάση του ΔΗΣΥ στο θέμα.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσω ότι ο ΔΗΣΥ δεν άλλαξε πολιτική και ούτε ή ελληνοκυπριακή κοινότητα ξύπνησε ένα πρωί και θέλει Ένωση» πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου.

Εν τω μεταξύ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί στις 22 Μαρτίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Αναστασιάδης θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο.

Παράλληλα, συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ ζητά και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί».

Η εφημερίδα γράφει ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα, η εμπιστοσύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς προς τον ΟΗΕ θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

http://philenews.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα