Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ με Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο για καταφύγιο -έναντι αμοιβής- Αφγανών προσφύγων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αύγουστος 14, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πραγματοποίησε μυστικές συνομιλίες με περισσότερες χώρες από όσες έγινε γνωστό, για την προσωρινή στέγαση Αφγανών που συνεργάστηκαν με τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, δήλωσαν στο Reuters τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.

Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία είναι οι χώρες με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε να φιλοξενήσουν Αφγανούς που συνδέονται με τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης των αμερικανικών θεωρήσεων τους.

Αυτές οι πηγές ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν στο Κοσσυφοπέδιο οικονομικά και πολιτικά οφέλη για τη λήψη αρκετών χιλιάδων Αφγανών. Όμως, Αμερικανοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι υπάρχουν ανησυχίες στην Ουάσινγκτον σχετικά με την ικανότητα του Κοσσυφοπεδίου να στεγάσει Αφγανούς.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Πρίστινα και η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δεν έχουν απαντήσει ακόμη σε ερώτηση του Radio Free Europe σχετικά με αυτές τις πληροφορίες.

Σφοδρές μάχες λαμβάνουν χώρα στο Αφγανιστάν μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Αφγανιστάν και των Ταλιμπάν, οι οποίοι στοχεύουν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο της περιοχής.

Η επίθεση των Ταλιμπάν ξεκίνησε, λίγο μετά την ανακοίνωση ξένων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το Αφγανιστάν, μετά από περίπου 20 χρόνια στρατιωτικών επιχειρήσεων εκεί.

Πολλοί Αφγανοί που έχουν συνεργαστεί με ξένες δυνάμεις φοβούνται τα αντίποινα των Ταλιμπάν για το έργο τους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που επιτρέπει σε χιλιάδες Αφγανούς να μετεγκατασταθούν ως πρόσφυγες στις ΗΠΑ.

Χιλιάδες Αφγανοί που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα πρέπει να μετεγκατασταθούν σε τρίτη χώρα και να περιμένουν 12 έως 14 μήνες μέχρι να γίνει έγκριση των αιτήσεων.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο –

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα