“Μυρίζει” επίθεση; Αποχωρούν από το Ιράκ Αμερικανοί εν μέσω έντασης με την Τεχεράνη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

U.S. Secretary of State Michael R. Pompeo delivers remarks to the media in he Press Briefing Room at he U.S. Department of State in Washington, D.C. [State Department photo by Michael Gross, Public Domain].

MAY 15, 2019

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε σήμερα από το «μη απαραίτητο αμερικανικό προσωπικό» να αποχωρήσει από το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης.

Αναφερόμενο στην πρεσβεία και το αμερικανικό προξενείο στην Αρμπίλ, στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι «οι κανονικές υπηρεσίες παροχής βίζας θα ανασταλούν προσωρινά (…).

Η αμερικανική κυβέρνηση θα έχει περιορισμένες δυνατότητες να παρέχει έκτακτες υπηρεσίες στους Αμερικανούς πολίτες στο Ιράκ». Για τον λόγο αυτό το αμερικανικό υπουργείο συστήνει σε όσους επηρεάζονται από το γεγονός αυτό «να αναχωρήσουν (…) το συντομότερο δυνατό» από το Ιράκ.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μία ημέρα αφού η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) επεσήμανε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό έπειτα από «αξιόπιστες απειλές» από τις ιρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Άντελ Αμπντούλ Μάχντι δήλωσε σήμερα πως λαμβάνει ενδείξεις από συνομιλίες τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το Ιράν ότι «τα πράγματα θα τελειώσουν καλά», παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή και οι δύο πλευρές ανεβάζουν τους τόνους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου, ο Αμπντούλ Μάχντι δήλωσε πως η Βαγδάτη επικοινωνεί τακτικά με την Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον, τους δύο κύριους συμμάχους της που είναι μεταξύ τους εχθροί, και προσπαθεί να μειώσει τις εντάσεις. Ο ιρακινός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης πως ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ιράν θέλουν πόλεμο, πως η σύγκρουση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη είναι ένας «πολύπλοκος φάκελος» και πως το Ιράκ εργάζεται για να βρει λύσεις.

15/05/2019 11:56 ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP- dpa Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Πηγή: “Μυρίζει” επίθεση; Αποχωρούν από το Ιράκ Αμερικανοί εν μέσω έντασης με την Τεχεράνη https://hellasjournal.com/2019/05/apochorei-apo-to-irak-prosopiko-ton-ipa-en-meso-entasis-me-tin-techerani/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα