Μπορίσοφ: Η Ελλάδα και τα Σκόπια να βρουν λύσεις, όπως κάναμε και εμείς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση μεταξύ των δύο λαών, έτσι όπως βρήκαμε και εμείς. Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στην εφημερία ‘Τρουντ’.

Ωστόσο, δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί στη διάσκεψη των πρωθυπουργών των χωρών των Βαλκανίων, χθες στο Ευξείνογκραντ της Βάρνας, δεν παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως είναι γνωστό, χθες ο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του,  Αλέξη Τσίπρα, , τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Μιχάι Τούντοσε, τον πρόεδρο της Σερβία, Αλεξαντάρ Βούτσιτς και η συνάντηση εστιάστηκε στις βαλκανικές προτεραιότητες και σε ευρωπαϊκά θέματα.

«Μην γράφετε ότι στο Ευξείνογκραντ γεννήθηκε μια νέα ‘τετράδα του Βίσεγκραντ’», είπε στους δημοσιογράφους σημειώνοντας ότι δεν ‘χτυπά’ αυτό καλά στους Ευρωπαίους.

Διευκρίνισε ότι κεντρικό σημείο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη στα Βαλκάνια και ότι από εδώ πρέπει να ακτινοβολεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευημερία.

(Στοιχεία από  «Meta-Новинска Агенција»)

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα