ΜΜΕ Σερβίας: Ο Μακρόν έχει «Plan B» για τη Βόρεια Μακεδονία – Σχεδιάζει ένταξη «light»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΒΕΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ25|10|2019 | 23:57
Plan B για την ενταξιακή προοπτική της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ φέρεται να έχει ο Εμ. Μακρόν -Φωτογραφία: AP Photo/Jean-Francois Badias
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταξη… light της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ φέρεται να προβλέπει το «Plan B» του Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με σερβικά Μέσα Ενημέρωσης.

Μετά τον σάλο που προέκυψε από το βέτο της Γαλλίας στην ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και τις προειδοποιήσεις για αστάθεια στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων αλλά και τις δημοσκοπήσεις στα Σκόπια που δείχνουν τον Ζόραν Ζάεφ να χάνει τις εκλογές που προκήρυξε για τον Απρίλιο από το εθνικιστικό VMRO, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται να έχει εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ η πρόταση του Γάλλου προέδρου προβλέπει αντί για την πλήρη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ένωση ένα είδος εταιρικής σχέσης.

Κατά το δημοσίευμα η πρόταση του Μακρόν, που ενδέχεται να επισκεφθεί Σκόπια και Τίρανα μέσα στον Νοέμβριο, αφορά πρωτίστως τα Σκόπια και τα Τίρανα και δευτερευόντως τη Σερβία, που ήδη έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ.

Ωστοσο, αυτή η πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείστηκε ως προοπτική στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια την προηγούμενη Κυριακή.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι θα έχει την Τρίτη συνάντηση με τους ηγέτες 6 βαλκανικών κρατών για το ενταξιακό αδιέξοδο.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/mme-serbias-o-makron-ehei-plan-b-gia-ti-boreia-makedonia

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα