ΜΜΕ Βόρειας Μακεδονίας: Μακεδονική μειονότητα οι 6.300 ψήφου του Ουράνιου Τόξου στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΙ ΑΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΚΟΣΜΟΣ 31|05|2019 | 08:51
Προκλητικό δημοσίευμα


NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα κάνει δημοσίευμα ιστοτόπου της Βόρειας Μακεδονίας, σχολιάζοντας τον αριθμό των ψήφων που πήρε το Ουράνιο Τόξο στις ευρωεκλογές.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του pressingtv.mk, επικαλούμενο μέλος του Ουράνιου Τόξου, το κόμμα των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα, στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής έλαβε 6.300 ψήφους σχολιάζοντας ότι ο αριθμός των ψήφων ήταν αναμενόμενος καθώς σε όλες τις εκλογές παίρνουν πάνω κάτω τις ίδιες ψήφους.

Μακεδονική μειονότητα οι 6.300 ψήφοι στις ευρωεκλογές
«Οπως μας εξηγούν από το Ουράνιο Τόξο, γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο με αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα να αναδείξουν ευρωβουλευτή, επειδή χρειάζονται περίπου 200 χιλιάδες ψήφους ή το 3% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων», αναφέρει το δημοσίευμα.Σύμφωνα με το Ουράνιο Τόξο, ο αριθμός των ψήφων που πήραν δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουμε στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

Μάλιστα, ως σύγκριση παρατίθεται ο αριθμός των μελών της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, η οποία μετρά μόνο 1.500 άτομα, αλλά η Ελλάδα επιμένει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της, σημειώνεται. Και τίθεται το ερώτημα από το Ουράνιο Τόξο: «Εάν οι 1.500 Ελληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6.000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι;».

Ωστόσο, η φωνή των «Μακεδόνων» από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ακουστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας είναι μέλη. Να σημειωθεί ότι το Ουράνιο Τόξο δεν είχε υποψήφιους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/eyroekloges-makedoniki-meionotita-stin-ellada

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να μην μας δουλεύουν κανονικά, ας ρίξουμε μία ματιά στα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών:

    Αυτήν την στιγμή με 100% ενσωμάτωση, οι ψήφοι στο εν λόγω κόμμα είναι: 6412

    Εκ των οποίων: οι 3020 είναι από νομούς της Μακεδονίας (από όλους τους νομούς της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης και περιοχών όπου το σλαβικό ιδίωμα ήταν ελάχιστα διαδεδομένο, π.χ. Ημαθία, Καβάλα)

    Οι υπόλοιποι 3392 είναι από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

    Ερωτώ: έχει η Λακωνία “Σλαβομακεδόνες”; (32 ψήφοι)

    Έχει το Ηράκλειο της Κρήτης; (96 ψήφοι)

    Η Αχαΐα; (94 ψήφοι)

    κλπ

    Απλώς ο κάθε βαρεμένος “αντιεθνικιστής” ιδεοληπτικός, δήθεν αναρχικός, πήγε και ψήφισε αυτό που δήθεν πονάει τον ελληνικό πατριωτισμό, θεωρώντας ότι έτσι κάνει το “αντιφασιστικό” του καθήκον. Εδώ έχουν γεμίσει την Αθήνα σε κάθε απίθανη γωνιά (από Πειραιά μέχρι Μαρούσι τουλάχιστον) με εξωφρενικές αφίσες για την κακιά Ελλάδα που δήθεν εισέβαλε ιμπεριαλιστικά στην Μακεδονία. Εδώ έχεις επίσημους δημοσιογράφους-φορείς ιών- που τρέφουν αυτές τις απόψεις μέσα από μεγάλες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Όλη αυτή η προπαγάνδα τελικά δεν θα έβρισκε και στην κάλπη μία διέξοδο;

    Συνεπώς οι κύριοι του εν λόγω κόμματος ας αφήσουν τους φτηνούς εντυπωσιασμούς περί 6000 ατόμων και ας παραδεχτούν ότι τα ψεύδη τους δεν περνάνε τόσο εύκολα.

  2. Σημασια εχει οτι εκτος των τριων Μακεδονιων μας ζουν 3.392 δικοι τους -Ελληνοποιηθεντες-, που θελουν να υπαρξει τετοια μειονοτητα και στην Ελληνορθοδοξη Ελλαδα μας ,οι οποιοι -για να μη τους αδικουμε- ειναι πιστοι ερμηνευτες εκ του πρωτοτυπου της Συμφωνιας των Πρεσπων , που τους χαρισε τις ανυπαρκτες ιστορικως Μακεδονικη εθνοτητα και γλωσσα και καθως φαινεται μαλλον θα αυξανονται ως ισοβιοι υπερασπιστες των δικαιωματων του αυτοπροσδιορισμου και της προστασιας των Μειονοτητων .
    Ποτε η Αριστερα προεβλεπε το επομενο βημα των ενεργειων της ;;;.
    Εδω ομως ”μπαλαμουτιασε” και ”τουμπαρε και τους ”Ελληναραδες του κ. Καμμενου , τους οποιους ο πατριωτηης λαος εξαφανισε στις Ευρωεκλογες.

    • Το κυβερνών κόμμα έχει στο ιδεολογικό του υπόβαθρο ως διακηρυγμένο στόχο την επιστροφή των σλαβοφώνων “προσφύγων” του Δ.Σ.Ε. Επειδή αυτοί προφανώς έχουν πλέον πεθάνει ή είναι υπέργηροι, καταλαβαίνει κανείς ότι η σημερινή στόχευση του εν λόγω ιδεολογικού χώρου (της διεθνιστικής Αριστεράς όλων των αποχρώσεων) είναι η απόδοση ελληνικής υπηκοότητας και υλικών αποζημιώσεων στους απογόνους των προσφύγων αυτών. Με άλλα λόγια στην Συμφωνία των Πρεσπών κρύβεται εκτός των άλλων ο κίνδυνος διαμόρφωσης πραγματικής μειονότητας, από το μηδέν, με ανθρώπους που θα μπαινοβγαίνουν στα σύνορα και θα ψηφίζουν όπου θέλουν. Απο την άλλη, οι λίγοι υφιστάμενοι εντός Ελλάδος είναι είτε παρασυρόμενοι από την προπαγάνδα των Βοσκοπουλαίων, είτε αργυρώνητοι. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ίδιες τις οικογενειές τους συνυπάρχουν με ανθρώπους ακραιφνούς ελληνικής συνείδησης. Έχουμε μέχρι και παράδειγμα απόγονου Μακεδονομάχου (της ομάδας του Παύλου Μελά) που τακίμιασε με τους Βοσκοπουλαίους. Δεν πρόκειται για μια πραγματικά εθνική ομάδα, αλλά για ένα υπό διαμόρφωση σύνολο ρευστής συνείδησης.Αν ήθελε το ελληνικό κράτος να αποσπάσει τους παρασυρόμενους από τα νύχια της εχθρικής προπαγάνδας και συγχρόνως να στριμώξει νομικά τους πράκτορες, θα μπορούσε να το κάνει με αρκετά εύκολο τρόπο. Το πρόβλημα είναι ότι οι κυβερνώντες επιθυμούν ακριβώς το αντίθετο, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανομοιογένεια, δηλαδή την αποεθνικοποίηση του κράτους.

      • Με προκαλεσε ο αρκετα ευκολος τροπος , -με τον οποιον το Ελληνικο κρατος με τα Ευρωπαικα κεκτημενα και εχοντας ενσωματωσει στο Δικαιο του ολα τα δικαιωματα των μειονοτητων-θα μπορουσε να στριμωξει νομικα τους πρακτορες,(με αρκετα ευκολο τροπο), γιαυτο και αναμενεται η περιγραφη αυτου του ευκολου τροπου του , εστω και δια μακρων .
        Μη ξεχναμε ολοι μας οτι ολοι οι μειονοτικοι -καθε μειονοτητος- εχουν φορητα τηλεφωνα , που μπορει να φωτογραφιζουν και να κινηματρογραφουν με συνομιλιες και οτι αυτοματως ολα αυτα να τα στελνουν στα κεντρα και τα παρακεντρα των γεωπολιτικων παικτων ,αλλα και των ”μητερων πατριδων τους”.
        Στη προκειμενη περιπτωση η Συμφωνια των Πρεσπων εδωσε το δικαιωμα σε εγερση μειονοτικων ζητηματων και περιουσιών , γιατι και το 2008 εστειλε σχετικη επιστολη στον τοτε πρωθυπουργο μας κ. Κωστα Καραμανλη ο Σκοπιανος πρωθυπουργος κ. Γκρουεφσκι και πηρε την αποστομωτικη απαντηση και δεν επανηλθε.

        • Επί της ουσίας συμφωνούμε. Η Συμφωνία των Πρεσπών μας άνοιξε ζητήματα με απρόβλεπτες συνέπειες και η ζημιά είναι ανυπολόγιστη. Ακριβώς αυτό υποστήριξα προηγουμένως. Αν οι κυβερνώντες είχαν πατριωτικό φρόνημα, οξυδέρκεια και προνοητικότητα, δεν θα ήμασταν τώρα σε αυτήν την κατάσταση. Τώρα πια τα περιθώρια εχουν στενέψει πολύ. Ωστόσο ναι, ακόμα και μέσα σε αυτό το αδιέξοδο υπάρχουν κάποιες δυνατότητες ελιγμών, αλλά με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα θελήσει να αγωνιστεί για τα εθνικά μας δίκαια. Δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αναγνωρίζεται κυρίως στο ατομικό επίπεδο. Η συνάθροιση επιμέρους ατομικών δικαιωμάτων δεν συνεπάγεται αυτομάτως μειονοτικά δικαιώματα, τα οποία προκύπτουν κατά βάση από διακρατικές συμφωνίες. Βεβαίως θα υπάρξουν πιέσεις, αλλά η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αντισταθεί -θα εξαρτηθεί όμως από τον πατριωτισμό της επόμενης κυβέρνησης. Όσον αφορά το νομικό στρίμωγμα, αν και το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί διαδικτυακώς, θα αναφέρω μόνο το εξής: καμία συμφωνία (ούτε καν των Πρεσπών) δεν δικαιολογεί επίσημες αναφορές ελληνικών τοπωνυμίων στην σλαβική τους εκδοχή (Λερίν κλπ). Συνεπώς όλα τα διαβήματα του εν λόγω κόμματος προς το ελληνικό δημόσιο που φέρουν την διεύθυνση της έδρας τους με αυτήν την μορφή, πρέπει να επιστρέφονται ως απαράδεκτα. Τέλος πάντων αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα (υπάρχουν και άλλα πολύ ισχυρότερα, αλλά δεν είναι της παρούσης). Επαναλαμβάνω όμως ότι το κυριότερο είναι να επανελκύσουμε προς τον ελληνισμό όσους ασπάστηκαν τις αποσχιστικές τάσεις, είτε εξαιτίας της γνωστής προπαγάνδας, είτε ως διαμαρτυρία, θεωρώντας ότι το κεντρικό κράτος τους έχει παραμελήσει. Ας έπεφτε σοβαρό αναπτυξιακό πακέτο στις περιοχές αυτές, σε συνδυασμό με καποια προνόμια λόγω παραμεθορίου, και τότε θα βλέπαμε ποια είναι η πραγματική δύναμη του Ουράνιου τόξου: το πιθανότερο είναι ότι θα εξαφανιζόταν από τον πολιτικό χάρτη.Αλλά είπαμε, αυτά απαιτούν πατριωτικές ηγεσίες, όχι τους ιδεολογικούς οπαδούς του κ. Λιάκου ή του κ. Ηρακλείδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα