Μια σημερινή έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτει συστηματικές φρικαλεότητες στις τουρκικές κατεχόμενες κουρδικές περιοχές στη Συρία από τους Σύριους συνοδοιπόρους της Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αλκης Καλλιαντζίδης

Οι ερευνητές από τη Διεθνή Ανεξάρτητη Επιτροπή για τη Συρία περιγράφουν μια στρατιωτική κατοχή που χαρακτηρίζεται, στις κουρδικές περιοχές Afrin και Ras AlAïn, από οργανωμένες φρικαλεότητες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι τεκμηριωμένες καταχρήσεις διαπράχθηκαν σε δύο περιοχές που απέχουν περίπου 300 χιλιόμετρα, του Afrin και του Ras AlAin, θύλακες που ελέγχονται από την Τουρκία και έχουν ομοιότητες καταχρήσεων (π.χ. βιασμοί γυναικών, κατάσχεση ακινήτων των Κούρδων, κλπ.), οι οποίες δείχνουν συστηματικές πρακτικές για τις οποίες οι υπεύθυνοι βρίσκονται στην Άγκυρα. Για πρώτη φορά, η εν λόγω έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνει μεμονωμένες πράξεις, αλλά μια αιτιολογημένη πολιτική στο πλαίσιο της οποίας οργανώθηκαν, συντονίστηκαν και προγραμματίστηκαν οι φρικαλεότητες στους κουρδικούς πληθυσμούς.

Πηγή : άρθρο του Allan Kaval στις 15-9-2020 στον ηλεκτρονικό Le Monde, με τίτλο : «Un rapport de l’ONU dévoile des exactions systématiques dans les régions kurdes occupées par les Turcs en Syrie».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα