Μια απάντηση των σκιτσογράφων της «Κ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι οι εφημερίδες είναι λόχοι. Ότι πρόκειται για ανθρωπομάζες που χειραγωγούνται από μία διοίκηση για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της και φαντασιώνονται συνωμοσίες πίσω από κάθε δημοσιογραφικό κείμενο ή σκίτσο. Δεν γνωρίζουμε από ποιές προσωπικές παραστάσεις προέρχεται αυτή τους η αντίληψη, αλλά ας ψάξουν αλλού να βρούνε δημοσιογραφικούς στρατούς.

Η «Καθημερινή» είναι ένα σύνολο ελεύθερων ανθρώπων, με ανεξαρτησία γνώμης και έκφρασης και οι μόνοι υπεύθυνοι για τα κείμενα και τα σκίτσα που δημοσιεύει είναι οι υπογράφοντες. Ειδικότερα οι τρεις γελοιογράφοι της Καθημερινής είμαστε όλοι πάνω από τριάντα χρόνια επαγγελματίες δημιουργοί και θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να υπακούμε σε εντολές ή κατευθύνσεις που μας δίνει η διεύθυνση της εφημερίδας. Νομίζουμε ότι η δουλειά μας αυτές τις δεκαετίες είναι απόδειξη της ανεξαρτησίας της γνώμης μας και της ελευθερίας που έχουμε μέσα στην εφημερίδα να εκφραζόμαστε, και θεωρούμε μεγάλη επαγγελματική προσβολή να μας θεωρεί κάποιος όργανα ή εντολοδόχους.

Γνωρίζουμε ότι δεν αντέχουν όλοι τη σάτιρα. Έχουμε και κατά το παρελθόν δεχτεί επιθέσεις από ανθρώπους και κόμματα που ενοχλήθηκαν από σκίτσα μας, αλλά αυτό είναι συνθήκη της δουλειάς. Αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί οδυνηρή έκπληξη, είναι να μην απευθύνονται σε μας ως αυτόνομες δημοσιογραφικές προσωπικότητες, αλλά στην διεύθυνση της εφημερίδας, ωσάν να ήμασταν εκτελεστικά της όργανα. Δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, είναι και εξοργιστικό.

Ηλίας Μακρής
Ανδρέας Πετρουλάκης
Δημήτρης Χαντζόπουλος

“Καθημερινή”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα αγαπητοι μας κ.κ. γελοιογραφοι ,αν απευθυνονταν σε εσας οσοι δεν αντεχουν τα υπεροχα σατιρικα σας σκιτσα ,θα σας απαγορευαν να εχετε το πασκοσμιως και συνταγματικως κατοχυρωμενο δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης σας και τεοια λαθη δεν κανουν οι ”δημοκρατες”.
    Εσεις νομιζετε οτι ζειτε στην 15ετια 1952-67 , που οι ”σκληροι Δεξιοι” πολιτικοι σάς συνεχαιραν κιολας για τα σατικρικα κειμενα και σκιτσα σας.
    Δεν καταλαβατε οτι απο το 1981 εγινε η γνωστη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ,που δεν σηκωνει αστεια ,γιατι τα παντα ολα τα κανει για το καλο της Πατριδος και του λαου ;;;.
    Ποιοι ειστε εσεις ,που αμφισβητειτε το μονοπωλιο των παιδιοθεν ”δημοκρατων” στον πατριωτισμο και την κοινωνικη ευαισθησια τους ;;;.
    Φυσικα και εσεις και εκεινοι γνωριζουν καλως -το διδασκει και η επιστημη- οτι, ”το γελοιον σκοτωνει”.
    Παντως εξαιρετικη η απαντησή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα