Μητσοτάκης: Πακέτο άνω των 70 δισ. για την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια ιστορική συμφωνία, που δίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην χώρα μας σημαντικότατους πόρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παρέμβαση για την Αγία Σοφία, που πραγματοποίησε σε πολύ υψηλούς τόνους, έχει ξεκινήσει γύρο επαφών

Σε εξέλιξη είναι η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει ένα πακέτο που ξεπερνά τα 70 δισ. ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια ιστορική συμφωνία, που δίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην χώρα μας σημαντικότατους πόρους.

Μια συμφωνία που όπως είπε δίνει την αφορμή και την ευκαιρία ώστε οι χώρες να δώσουν βάση στην πράσινη οικονομία και άλλους τομείς και αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ήταν γνωστό από την αρχή ότι όλοι έπρεπε να κάνουν συμβιβασμό. Όπως είπε κόπηκαν προγράμματα που ήταν να επιδοτηθούν αφού τελικά η συμφωνία για τις επιδοτήσεις είναι για 390 δισ. ευρώ και όχι τελικά 500 δισ.

Όπως ανέφερε είναι ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο κάτι που θα επιδιώξει να χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Σχετικά με τους όρους που συνοδεύουν αυτή τη χρηματοδότηση, ανέφερε πως είναι ίδιοι με αυτούς που είχαν περιγραφεί από την αρχή, και καμία χώρα δεν μπορεί να βάλει βέτο και να την μπλοκάρει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εγκρίθηκε η συμφωνία των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ιστορικό σχέδιο με σκοπό την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά το πλήγμα που δέχθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊο.

Για την Τουρκία

Σχετικά με το θέμα της Τουρκίας, είπε ότι συζητήθηκε στην αρχή της Συνόδου, και υπήρξε συμφωνία για αναλυτική συζήτηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ανέφερε μάλιστα την Τουρκία ως “πρόβλημα”, που το έθεσε προς συζήτηση τόσο ο ίδιος όσο και ο Νίκος Αναστασιάδης.

“Το Βήμα”

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω αν συμφωνεί το blog, αλλά νομίζω ότι ο Πόντιος θα αποτρελαθεί τελείως με αυτά τα νέα.

    Περισσότερο και από τους κατσαπλιάδες του Σύριζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα