Μηνύματα του Πούτιν προς τον Μπάιντεν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την ελπίδα ότι οι διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων θα εξομαλυνθούν επί προεδρίας Μπάιντεν εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο τέλος του έτους, η οποία φέτος, λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου. «Υποθέτουμε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα αντιληφθεί τι συμβαίνει, καθώς διαθέτει πείρα τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική. Περιμένουμε ότι αν όχι όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν, τουλάχιστον ορισμένα από αυτά θα εξομαλυνθούν με τη νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης στη μαραθώνια συνέντευξη με δημοσιογράφους και πολίτες από διάφορες περιοχές της αχανούς χώρας.

Σε άλλο σημείο εξέφρασε την ανησυχία του για τη «νέα κούρσα εξοπλισμών» την οποία πυροδότησε, όπως υποστήριξε, η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συνθήκη ΑΒΜ και κατηγόρησε τη Δύση ότι δεν κράτησε τις υποσχέσεις της και προχώρησε στο να επεκτείνει το ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, απειλώντας τη χώρα του.

Αναφορικά με την κρίση στην ανατολική Ουκρανία, προανήγγειλε αύξηση της ρωσικής βοήθειας στην περιοχή του Ντονμπάς, που ελέγχεται από ρωσόφωνους αυτονομιστές, και τάχθηκε υπέρ της πολιτικής λύσης του προβλήματος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι το ρωσικό κράτος δεν είχε ανάμειξη στο σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο Αλεξέι Ναβάλνι, ένας από τους πλέον προβεβλημένους επικριτές του.

Κατά τον Ρώσο πρόεδρο, ο Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται στη Γερμανία, «έχει την υποστήριξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τον δηλητηριάσουμε. Αν κάποιος ήθελε να τον δηλητηριάσει, θα το είχε κάνει», σημείωσε. Κληθείς να απαντήσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος στις επόμενες εκλογές, ο 68χρονος ηγέτης δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα