Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Aleyromageiros Dimitris
  1. Η χούντα του 67 επεβλήθη με κύριο στρατηγικό στόχο την καταστροφή της Κύπρου.καμια προχουντικη κυβέρνηση όσο αδύνατη κ αν ήταν δεν θα τολμούσε έστω κ αν το επιθυμούσε να το κάνει. Απόδειξη , η επαισχυντη αποχώρηση της μεραρχιας από την Κύπρο τον Νοέμβρη του 1967 , που ειχε στειλει από το 1964 ο Γεωργιος Παπανδρεου σε συνεργασια και συνεννοηση με τον Αρχιεπίσκοπο Μακαριο, τα εν τω μεταξυ ανοιχθεντα αρχεια των ΗΠΑ, [CIAκλπ,] του φορειν οφις, η συγγνωμη που ζητησε ο Κλιντον στην Αθηνα το 1999, τα αρχεια του νεστωρα της δημοσιογραφιας Ηλια Δημητρακόπουλου.
  2. Οι προχουντικες κυβερνήσεις φέρουν βαρύτατη ευθύνη γιατί από το 1965 έστρωσαν το δρόμο για τη χούντα ( κάτι ανάλογο λέει ο Αντόνιο Γκράμσι για την προ Μουσολίνι Ιταλία)
  3. Το κίνημα του Ναυτικού κ η ανταρσία του Βέλους έφεραν πλήγμα κατά της χούντας αλλά δυστυχώς δεν την έριξαν.

4.Η Νομική κ το Πολυτεχνείο είναι κορυφαία αντίδραση κατά της χούντας αλλά δεν την έριξαν κ βέβαια ούτε οι αντάρτες του ναυτικού ούτε οι φοιτητές του Πολυτεχνείου φέρουν ευθύνη για την άνοδο του Ιωαννίδη.αυτο μου θυμίζει κάπως αυτό που λένε διάφοροι ότι η αντίσταση στην κατοχή ευθύνεται για τη δολοφονία τόσων χιλιάδων Ελλήνων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής ως αντίποινα

  1. Η κυβέρνηση Μαρκεζίνη ήταν περιτύλιγμα ωραιοποίησης της χούντας κ δεν είχε καμία ισχύ γιατί κυβερνούσε ουσία η χούντα με την ΕΣΑ…
  2. Η χούντα τελικά έπεσε από την προδοσία της Κύπρου κ μόνον γιατί τότε τελείωσε η αποστολή που της έδωσαν εκεινοι που την ανέβασαν

 

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kατ΄αρχήν μιά διόρθωση στο σάιτ: Ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία είναι ο εκλιπών στρατηγός Δημήτριος Δήμου και όχι ο υπογράφων το άρθρο στρατηγός Αλευρομάγειρος. Ως προς την ουσία των παρατηρήσεων: είναι ατεκμηρίωτος ο ισχυρισμός ότι η Δικτατορία επεβλήθη για να καταστραφεί η Κύπρος. Η αιτίαση ότι η απόσυρση της μεραρχίας από την Κύπρο είχε ολέθριες επιπτώσεις για την άμυνα του νησιού είναι αληθής. Ως προς το “κίνημα του Ναυτικού”, καλό είναι να σταματήσουμε να χαιδεύουμε τους διαπράξαντες αυτή την επαίσχυντη πράξη, η οποία ανεξαρτήτως των προθέσεων των δρώντων λέγεται προδοσία.Από πού και ως πού, όταν δέν συμφωνώ με το καθεστώς της πατρίδας μου δικαιούμαι να αυτομολήσω σε ξένη χώρα με το πολεμικό πλοίο το οποίο διοικώ. Άν ήταν έτσι θα αυτομολούσαν στον εχθρό οι Σοβιετικοί αξιωματικοί στο β παγκόσμιο πόλεμο, και οι Έλληνες το 40 δέν θα πολεμούσαν, αφού το καθεστώς Μεταξά ήταν δικτατορικό. Να μας εξηγήσει και κάτι άλλο ο στρατηγός Αλευρομάγειρος: Ισχυρίζεται ότι η πολιτική κυβέρνηση Μαρκεζίνη δέν ασκούσε καμιά εξουσία και ήταν απλό περιτύλιγμα της δικτατορίας. Παραβλέπει το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος είχε προαναγγείλει εκλογές για το Φεβρουάριο του 74, (διατηρώντας βεβαίως ο ίδιος την Προεδρία της Δημοκρατίας, με ισχυρότατες αρμοδιότητες κατά το γαλλικό σύστημα σύμφωνα με το σύνταγμα του 73). Εν πάση περιπτώσει η άρση του στρατιωτικού νόμου, η πολιτική κυβέρνηση και η προκήρυξη εκλογών ήταν σημαντικά βήματα στην ομαλοποίηση του πολιτικού βίου. Πως αλλιώς περίμενε ο στρατηγός να ομαλοποιηθεί η κατάσταση; Να παραδώσει εν μία νυκτί όλη την εξουσία ο Παπαδόπουλος στους πολιτικούς θέτοντας την τύχη του στην διακριτική τους ευχέρεια; Θα ήταν πολύ καλύτερα να βοηθούνταν ο Παπαδόπουλος από τους πολιτικούς στην σταδιακή ομαλοποίηση, αντί να τορπιλιστεί το όλο εγχείρημα και να “ομαλοποιηθούμε” πολιτικά με τον εθνικό ακρωτηριασμό της Κύπρου.

  2. Τωρα γιατι ”μπηκε” στις ”Πυθιακες” ρησεις του κ. Δημ.Αλευρομαγειρου -που μπορει και να ειναι συνωνυμος και συνεπωνυμος του γνωστου στρατηγου κ.Δημ. Αλευρομαγειρου η φωτογραφια του μακαριτη στρατηγου Δημητριου Δημου ,ειναι ενα σοβαρο θεμα , για όποιον κυριο ,ή,κυρια τις ανηρτησε στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ .
    Ηταν αραγε εν γνωσει του στρατηγου Αλευρομαγειρου;;;.
    Για τα υπολοιπα .
    1ον.- Επειδη ουδαμου και ουδεποτε ανεγραφη ,η, υποστηριχθηκε οτι ο στρατηγικος στοχος του πραξικοπηματος της 21ης Απριλιου 1967 ηταν η καταστροφη της Κυπρου -μπορει να τεκμαιρεται εκ του αποτελεσματος του 1974 -,αλλα δεν μπορει να υποστηριζεται απο ενα στρατηγο (που ηταν στην ενεργεια και οταν εκδηλωθηκε το πραξικοπημα και το οποιον υπηρετησε ως στελεχός του ) ,εκτος αν θεωρει ως δεδομενο προαπαιτουμενο οτι για το πραξικοπημα και την καταστροφη της Κυπρου , συνεβαλαν και οι πολιτικοι μετα την 15ην Ιουλιου 1965 ,που προκαλεσαν την 2ετη πολιτικη ασταθεια.
    Δεν ηταν δα και κεραυνος εν αιθρία η 21η Απριλιου 1967.
    2ον- Η λαθρα αποστολη της Ελληνικης Μεραρχιας στην Κυπρο μετα τα γεγονοτα του Αυγουστου του 1964 -εν γνωσει ,αλλα αγνωστο αν και με την εγκριση του Μακαριου- ηταν αντισυμβατικη κινηση απο πλευρας Ελλαδος συμφωνα με τις Συμφωνιες Ζυριχης κασι Λονδινου , που επετρεπαν την υπαρξη εγγυητικων στρατιωτικων δυναμεων απο μεν την Ελλαδα (950)ανδρων -ΕΛΔΥΚ-και απο την Τουρκια (650)ΤΟΥΡΔΥΚ.
    Εκτοτε η παραμονη αυτης της Μεραχιας στην Κυπρο ηταν casus beli για την Τουρκια , πολεμο που θα πραγματοποιουσε -και με εγκριση του ΟΗΕ, ως απειλουμενη- αν -στις συναντησεις Κολλια (Παπαδοπουλου)-Ντεμιρελ στην Αλεξ/πολη και τα Υψαλα τον Σεπτεμβριο του 1967 -δεν καταφερνε την αποσυρση της ,γιαυτο και διατηρουσε το κλιμα της συγκρουσης εκτοτε μεχρι στις 22 Νοεμβριου 1967 , για οσους διατηρουν την μνημη τους και ζουσαν ή,υπηρετουσαν στον Εβρο.
    Δεν ειναι αφελες και απλοικο να νομιζουμε οτι χωρις αυτο το διλημμα της πολεμικης Ελληνοτουρκικης συρραξεως θα απεσυρε μια στρατιωτικη κυβερνηση την Μεραρχια απο την Κυπρο ;;;.
    Απλως η Τουρκικη απαιτηση δεν ειχε τεθει ενωριτερα , γιατι απο τοτε που εσταλη η Μεραρχια ειχαμε πολιτκκη ανωμαλια και διαδοχικες κυβερνησεις στην Ελλαδα ,οι οποιες μαλλον θεωρουνταν ακινδυνες για τα συμφεροντα της Τουρκιας.
    3ον-.Θα ”καταχεριασουν” και τον στρατηγο Αλευρομαγειρο οι υμνητες του Πολυτεχνειου , επειδη δεν αναγνωριζει οτι αυτο -και μονο αυτο-ερριξε την ”ΧΟΥΝΤΑ”, ασχετως αν μετα απ’αυτο ηρθε ο Ιωαννιδης , εκανε το πραξικοπημα κατα του Μακαριου , που προκαλεσε την τουρκικη εισβολη ,κατα το γεωμετρικο αξιωμα ”τα ενί και τριτοις ισα και αλληλοις ισα”.

    • Ποια αόρατος χειρ αντικατεστησε την φωτογραφια ;;;.
      Δεν οφειλει ενα ”μεα κουλπα” που μπερδεψε τις φωτογραφιες ,με ενα μικρο σχολιο;;;.
      Υ.Γ Αγαπητοι φιλοι μη χαριζετε τις φωτογραφιες σας σε ”γνωστους και φιλους”,που επειδη γινονται πολλες και οι ιδιοι ξεχνουν τις φυσιογνωμιες ,τις ”κοτσαρουν” όπου ν’αναι.
      Υγιαινετε στρατηγε Αλευρομαγειρε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα