Μετακομίζει από την οδό «Ελεύθερη Ουκρανία» η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τον Απρίλιο, η πρεσβεία ανέστειλε όλες τις εργασίες για «τεχνικούς λόγους». Ενώ από αυτή την εβδομάδα, ανακοινώθηκε μια νέα διεύθυνση και όλες οι σημαίες και οι πινακίδες έχουν αφαιρεθεί από το κτίριο. [Alice Taylor]

Η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα σηκώθηκε και μετακόμισε από τη μακρόχρονη θέση της, λίγους μόλις μήνες αφότου ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται άλλαξε το όνομά του σε οδό Ελεύθερη Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα Τίρανα ήταν από τις πρώτες πόλεις που άλλαξαν το όνομα του δρόμου όπου βρίσκονταν οι αντίστοιχες ρωσικές πρεσβείες τους σε ονόματα που υποστήριζαν την Ουκρανία. Αυτό θα σήμαινε ότι η επίσημη διεύθυνση της πρεσβείας, που θα χρησιμοποιούνταν σε όλες τις επίσημες επικοινωνίες, θα απαιτούσε την αναφορά σε μια δήλωση υποστήριξης του αντιπάλου της Ρωσίας.

Οι αλλαγές περιλάμβαναν την Οδό Ουκρανών Ηρώων στη Λιθουανία, την Πλατεία Ουκρανίας στη Νορβηγία, την Οδό Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας στη Λετονία, τους Ουκρανούς Ήρωες στην Τσεχία, την Πλατεία Κιέβου στην Ισλανδία, την Πλατεία Ελεύθερης Ουκρανίας στη Σουηδία και το Μονοπάτι των Ηρώων της Ουκρανίας στη Βουλγαρία.

Ο δρόμος έγινε γρήγορα ορόσημο μεταξύ των τουριστών που πόζαραν για φωτογραφίες μπροστά από την πινακίδα του δρόμου με τη ρωσική σημαία να κυματίζει πίσω της. Σύντομα προστέθηκαν ουκρανικές σημαίες και έργα τέχνης στο πεζοδρόμιο σε μπλε και κίτρινο χρώμα.

Τον Απρίλιο, η πρεσβεία ανέστειλε όλες τις εργασίες για «τεχνικούς λόγους». Ενώ από αυτή την εβδομάδα, ανακοινώθηκε μια νέα διεύθυνση και όλες οι σημαίες και οι πινακίδες έχουν αφαιρεθεί από το κτίριο. Η νέα της τοποθεσία βρίσκεται μακριά από την οδό Ελεύθερη Ουκρανία στην οδό Ντερβίσι Σάμπα, ωστόσο η Google δεν έχει ακόμη ενημερώσει για το νέο της σπίτι.

exit.al

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα