«Μετά τον Σολεϊμανί σειρά έχει ο αρχηγός της τουρκικής MİT Χακάν Φιντάν»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η ισραηλινή εφημερίδα «Makor Rishon» έγραψε στα τέλη Ιανουαρίου ότι ο Χακάν Φιντάν, αρχηγός της τουρκικής MİT (Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών Τουρκίας), θα μπορούσε να έχει την τύχη του Κασέμ Σολεϊμανί, του Ιρανού υποστράτηγου των Φρουρών της Επανάστασης που σκότωσαν οι ΗΠΑ με αεροπορικό πλήγμα στις 3 Ιανουαρίου.

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Daily Sabah» αναδημοσίευσε το άρθρο της ημερήσιας ισραηλινής εφημερίδας «Makor Rishon», επισημαίνοντας ότι είναι έντυπο που στηρίζει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η «Makor Rishon» χαρακτήρισε τον Χακάν Φιντάν «δίδυμο του Σολεϊμανί» και παρότρυνε τις ισραηλινές Αρχές να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στον αρχηγό της MİT.

Η «Daily Sabah» εξέλαβε το άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας ως ευθεία απειλή για τη ζωή του Χακάν Φιντάν και ότι μπορεί να είναι ο επόμενος μετά τον Σολεϊμανί.

Η «Makor Rishon» κατηγόρησε τον Φιντάν ότι διεξάγει πολέμους με μισθοφόρους (δια αντιπροσώπων) στο Ιράκ και στη Συρία για λογαριασμό της Τουρκίας στο ίδιο στυλ με τον Σολεϊμανί.

Να σημειωθεί ότι ο Χακάν Φιντάν δεν είναι Τούρκος αλλά Κούρδος εξωμότης, όπως Κούρδος είναι και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι εξωμότες είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στο νεο-οθωμανικό ισλαμικό καθεστώς, τους επικαλείται ως απόδειξη ότι οι Κούρδοι είναι πιστοί στην Τουρκία και ότι για το αντάρτικο ευθύνονται οι «κακοί» του PKK.

Το ισραηλινό άρθρο πρέπει να το πήρε πολύ σοβαρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι δεν είναι μόνο ο Χακάν Φιντάν στόχος των Αμερικανών αλλά και ο ίδιος.

tribune/infognomon

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα