Μεγάλο Σκάνδαλο Διαφθοράς στα Σκόπια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η διαφθορά και οι εκβιασμοί στη Βόρεια Μακεδονία έχουν προκαλέσει μεγάλο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται δικαστές, πολιτικοί και επιχειρηματίες, αναφέρει  η vizionplus.tv.

Ο ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στα Σκόπια, ο Μπόγιαν Γιοβανόφσκι, γνωστός ως Μπόκι 13 μαζί με τον πολίτη Ζόραν Μιλέφσκι-Κίτσεφ απέκτησαν κάποια ηχογραφημένα τηλεφωνήματα επιχειρηματιών και πολιτικών από την Ειδική Εισαγγελία και μάλιστα υπάρχει η υπόνοια ότι είχαν παραδοθεί σε αυτούς από την Ειδική Εισαγγελία Κάτιτσα Γιάνεβα.

Τα μηνύματα χρησιμοποιήθηκαν για  εκβιασμό με σκοπό την απόσπαση χρημάτων από ανθρώπους που εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, κυρίως επιχειρηματιών.

Και οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, Μπόκι 13 είναι ύποπτος μεταξύ των άλλων ότι έχει λάβει 1,5 εκατ. ευρώ από τον επιχειρηματία Όρτσε Κάμτσεφ.

Ο Βούλγαρος επιχειρηματίας και ο Μπορίσοφ 

 Ο Κάμτσεφ είναι ένας πολύ γνωστός Βούλγαρος επιχειρηματίας, που είναι γνωστός ως στενός συγγενής του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και χρηματοδότης των προεκλογικών εκστρατειών του. Σύμφωνα με την Εισαγγελία ο Κάμτσεφ έχει δώσει χρήματα, και αυτό υπάρχουν εγγραφές ήχου και βίντεο, ως απόδειξη.

Το σκάνδαλο που ονομάζεται ‘Ρέκετ’ και έγινε γνωστό με την εμπλοκή της βουλγαρικής κυβέρνησης. Βούλγαροι και Σκοπιανοί πράκτορες που λειτουργούν εδώ και αρκετούς μήνες στα Σκόπια για να αποκαλύψουν τη συμμετοχή της Ειδικού Εισαγγελέως και του ιδιοκτήτου της τηλεόρασης «1TV» σε αυτό το σχέδιο διαφθοράς και εκβιασμού.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ,  απέρριψε τους ισχυρισμούς σχετικά με την παρέμβαση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπορίσοφ σε αυτό το θέμα.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αμφισβητώντας την τελευταία περίπτωση που συγκλονίζει τα θεμέλια του κράτους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα  με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπορίσοφ ζήτησε να αγγιχθεί η φήμη του φίλου του  Όρσε Κάμτσεφ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, ζήτησες από τις αρμόδιες αρχές να επισπεύσουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης «Ρέκετ» το συντομότερο δυνατόν και να μην αφεθούν περιθώρια αμφιβολίας.

Η εισαγγελική αρχή διερευνά τώρα δύο κινητά τηλέφωνα της Ειδικής Εισαγγελέως Κάτιτσα Γιάνεβα, εάν έχει μιλήσει με τον Μπόκι 13 σχετικά με τις βιντεοσκοπημένες εγγραφές για να κερδίσει χρήματα έναντι ανταλλάγματος.

Η Κάτιτσα Γιάνεβα, ως Ειδικός Εισαγγελέας, διορίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2015, με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης.

Κύριος σκοπός  της δουλειάς της ήταν να ερευνήσει την υπόθεση της τηλεφωνικής υποκλοπής , η οποία δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 από τον τότε επικεφαλής του SDSM, σημερινό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ειδική Εισαγγελία κατέθεσε 17 κατηγορίες εναντίον 94 ατόμων. Μεταξύ εκείνων που κατηγορούνται είναι ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

vizionplus.tv, koha.net

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα