Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με αμερικανικό drone

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η σύγκρουση έλαβε χώρα πάνω από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 φέρεται να χτύπησε ένα αμερικανικό drone Reaper το οποίο και κατέπεσε, σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά.

Επικαλούμενο πηγές προερχόμενες από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP αναφέρει ότι ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με αμερικανικό drone πάνω από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, κοντά δηλαδή στο εμπόλεμο μέτωπο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 φέρεται να χτύπησε ένα αμερικανικό drone επιτήρησης Reaper το οποίο και κατέπεσε.

«Το αεροσκάφος μας, MQ-9, εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος με αποτέλεσμα να συντριβεί», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πτέραρχος Τζέιμς Χέκερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ήδη ενημερωθεί για το συμβάν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, οι κινήσεις του ρωσικού μαχητικού ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση «επικίνδυνες», «αντιεπαγγελματικές» και «απερίσκεπτες».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα