«Μαύρες» επιχειρήσεις μεταφοράς οπλισμού από Τουρκία προς Δ.Θράκη – 18 αυτόματα πιστόλια σε 20 ημέρες – Τι ετοιμάζεται;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δύο επιχειρήσεις μεταφοράς παράνομου οπλισμού από την Τουρκία στην Ελλάδα, στην περιοχή της Θράκης  ματαιώθηκαν από τις ελληνικές αρχές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές.

Επρόκειτο για 18 πιστόλια, στην μία περίπτωση, μάλιστα, τουρκικής κατασκευής (η Τουρκία διαθέτει αναπτυγμένη βιομηχανία φορητού οπλισμού εδώ και 60 χρόνια με αρκετές μάρκες «μεσαίας» ποιότητας).

Ένα περίεργο δεδομένο είναι ότι δεν βρέθηκαν πυρομαχικά. Μήπως έχουν ήδη μεταφερθεί; Γιατί δεν είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος με «μαύρο» οπλισμό, σφαίρες των 9 χλστ,. στην Θράκη.

Στην επιχείρηση της 15ης Δεκεμβρίου κατασχέθηκαν 10 πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών μάρκας Zoraki, τα οποία κατασκευάζονται στην Τουρκία, και 8.000 χάπια μεθαμφεταμίνης (ecstasy).

Ο 22χρονος Σύρος, που δήλωσε ότι ζει στην Τουρκία ήδη από το 2014, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Αντίθετα, διαφεύγει τη σύλληψη ο αλλοδαπός που φέρεται να διαπραγματεύθηκε –μέσω τηλεφώνου– την αγοραπωλησία των όπλων και των ναρκωτικών με τον μυστικό αστυνομικό.

Αναφορικά με την πρόσφατη υπόθεση στον Εβρο, Ελληνες αξιωματικοί σημειώνουν ότι «τα όπλα ήταν πλήρως λειτουργικά».

Εχει προηγηθεί, την 25η Νοεμβρίου, η κατάσχεση, στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού, ακόμη 8 πιστολιών ελβετικής κατασκευής που μετέφερε στην Θράκη… ένας 35χρονος υπήκοος Ισραήλ. 

Ο 35χρονος Ισραηλινός μετέφερε στο ελληνικό έδαφος στο Φυλακτό Εβρου, 8 πιστόλια της ελβετικής μάρκας Sig Sauer (που θεωρείται ως η “Mercedes” στον χώρο του φορητού οπλισμού: Εξαιρετικής ποιότητας και συγκριτικά ακριβά).

Οι πληροφορίες που έφτασαν στην Ασφάλεια Κομοτηνής επέτρεψε μια γρήγορη και συντονισμένη επιχείρηση που απέφερε άμεσα αποτελέσματα. Μαζί με τα όπλα βρέθηκαν στο «πακέτο» του Ισραηλινού και 470 χάπια ecstasy.

Η σύλληψη έγινε πάλι με τον ίδιο τρόπο: Ο Ισραηλινός διέσχισε ανενόχλητος το ποτάμι και παρέδωσε τα πιστόλια και τα ναρκωτικά χάπια στον αγοραστή που ήταν όμως αστυνομικός. Συνελήφθη μόλις παρέλαβε 6.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Για την σύλληψή του Ισραηλινού ενημερώθηκε η ισραηλινή πρεσβεία και πλέον την υπόθεση την διερευνά και η Mοssad, τουλάχιστον σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε.

Από ΕΥΠ και Κρατική Ασφάλεια διατυπώνεται η εκτίμηση ότι «τα εν λόγω όπλα θα κατέληγαν σε χέρια ποινικών και όχι άλλων» εννοώντας τους εξτρεμιστές της μειονότητας.

Είναι όμως μόνο αυτά τα όπλα που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα από Τουρκία;

Οι συνοριακές διαβάσεις Τουρκίας-Βουλγαρίας και Βουλγαρίας-Ελλάδας είναι ουσιαστικά αφύλακτες για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Ο ορεινός όγκος της Ροδόπης διευκολύνει «μαύρες επιχειρήσεις» μεταφοράς όπλων σε εξτρεμιστικούς κύκλους.

Ο συνδυασμός όπλων και παραισθησιογόνων «ενεργειακών» χαπιών, χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην Συρία από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προς τους ισλαμιστές τρομοκράτες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος.

Ρωσικές και συριακές δυνάμεις έχουν κατασχέσει μεγάλες ποσότητες χαπιών ecstasy και έχουν μαρτυρίες ότι ελαμβάνονταν από ισλαμιστές μαχητές πριν τις μάχες στις μάχες 2011-2019.

Επίσης υπάρχει και μία λεπτομέρεια στις φωτό που δημοσίευσε η ασφάλεια: Φαίνεται ότι τα τουρκικής κατασκευής πιστόλια Zoraki που βρέθηκε διαθέτουν μεγάλους 15άρηδες ή 18άρηδες γεμιστήρες, παραπέμποντας σε επιχειρησιακή δράση. Με τέτοιους γεμιστήρες τα πιστόλια δεν χρησιμοποιούνται για αυτοάμυνα.

Το ερώτημα είναι πόσες παρτίδες όπλων έχουν περάσει; Γιατί οι Τούρκοι ξεκίνησαν να «σπρώχνουν» όπλα στην Θράκη και να δοκιμάζουν τα ανακλαστικά των ελληνικών αρχών;

Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ξέρουν αυτό που γίνεται. Ούτε κουνούπι δεν περνά από την ανατολική ακτή του Έβρου προς την δυτική χωρίς να το γνωρίζουν.

Ένα άλλο ερώτημα είναι αν και κατά πόσον ελέγχονται τα ορεινά περάσματα της Ροδόπης από την Βουλγαρία, Μιλάμε για μια περιοχή με 1,4 εκατομμυρίων τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνων στην Βουλγαρία και γενικώς μουσουλμάνων επί ελληνικού εδάφους στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Κάθε άλλο παρά «εχθρικό περιβάλλον», δηλαδή για τις «μαύρες» επιχειρήσεις της MIT.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/945755_mayres-epiheiriseis-metaforas-oplismoy-apo-tin-toyrkia-stin

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα