Μαφιόζικη εκτέλεση έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων έπεσε σήμερα το πρωί έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά και μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών ο μπόντι μπίλντερ Βασίλης Γρίβας.

Ο «γνωστός» στην αστυνομία  μπράβος της νύχτας και αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ έπεσε νεκρός λίγα μόλις λεπτά αφότου είχε αφήσει το παιδί του στην είσοδο του σχολείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα έγιναν στις 8:15 όταν σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητα μάρκας «Hyundai»  είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στο θύμα, σε απόσταση περίπου 30-40 μέτρων από το σχολείο, στην πίσω πλευρά του. Οι δράστες έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο μάρκας «Mercedes» του Γρίβα έξω από το σχολείο ενώ εκείνος ετοιμαζόταν να αποχωρήσει Τότε οι ένοπλοι αφού σταμάτησαν δίπλα του «γάζωσαν» τον άνδρα με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι.

Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, καθώς στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κάλυκες.

Από τα πυρά τραυματίστηκε ελαφρά και μία μητέρα που εκείνη την ώρα πήγαινε το παιδί της στο σχολείο. Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο και σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ φέρει διαμπερές τραύμα στον θώρακα, για το οποίο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο η ζωή της δε βρίσκεται σε κίνδυνο.

Λίγο αργότερα, οι αρχές βρήκαν το αυτοκίνητο των δραστών καμένο στην οδό Αγαμέμνονος, περίπου 600 μέτρα από το σημείο. Από το σημείο οι εκτελεστές, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που οδηγούσαν συνεργοί τους, με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Σπάτων.

Η αστυνομία πιθανολογεί ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και στρέφει τις έρευνες στις διαφορές που ενδεχομένως είχε τον τελευταίο καιρό ο 47χρονος. Παράλληλα, εξετάζουν και το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται και με την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε πρόσφατα στις φυλακές, άτομο που επίσης έχει σχέση με τη νύχτα.

«Συμβόλαιο θανάτου» θεωρούν οι αξιωματικοί της Ασφαλείας την δολοφονία

«Βεντέτα» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας εκτιμούν στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, ότι κρύβεται πίσω από την μαφιόζικη δολοφονία 47χρονου, σήμερα το πρωί,

Ο 47χρονος bodybuilder Βασίλης Γρίβας θεωρείτο ως ένα από τα ηγετικά μέλη ομάδας «νονών» της νύχτας που είχε θανάσιμη κόντρα με αντίπαλη ομάδα την περασμένη δεκαετία.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι η εκτέλεσή του, είναι πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» αφού ο ίδιος δραστηριοποιείτο στη νύχτα από νεαρή ηλικία και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα.

Σύμφωνα με τον πλούσιο φάκελο του, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά.

Στις 15 Ιανουαρίου 2003 είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά, όπου τον «γάζωσαν» με σφαίρες.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε. Έκτοτε, μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα. Τότε παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, αλλά εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκλονιστική μαρτυρία για την στιγμή της δολοφονίας

Μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 και το Γιώργο Παπαδάκη μια μητέρα  περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί στο δημοτικό:

«Μόλις είχα αφήσει το παιδί μου στο σχολείο, πηγαίνει στην 3η Δημοτικού. Επιστρέφοντας, στο σπίτι μου, ενημερώθηκα ότι πέφτουν πυροβολισμοί στο σχολείο. Έτρεξα στο σχολείο και είδα έναν άντρα πεσμένο στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με όσα έμαθα έπεσαν πέντε σφαίρες. Για να σας δώσω εικόνα, από την μια έμπαινε το παιδί του στο σχολείο και από την άλλη, τον εκτελούσαν, έπεφταν οι πυροβολισμοί. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Γνωρίζω ότι έχει τραυματιστεί μια μητέρα στο χέρι».

Ο μπόντι μπίλτερ Βασίλης Γρίβας
Το αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγο αργότερα από τις αρχές
koutipandoras.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα