Μαφιόζικες ενέργειες στην αλβανική πολιτική σκηνή με παραίνεση Ευρωπαίου διπλωμάτη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει στην Αλβανία η αποκάλυψη ότι σε πρόσφατη συνάντηση Ευρωπαίου διπλωμάτη με 4-5 αρχηγούς μικρών κομμάτων που ανήκουν στην συμμαχία του Δημοκρατικού Κόμματος φέρεται να τους έγινε μια μαφιόζικου τύπου πρόταση -όπως την χαρακτηρίζουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης-, να εισέλθουν στην εκλογική διαδικασία, εγκαταλείποντας το Δημοκρατικό Κόμμα (το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης)… Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αυξήσουν την απήχησή τους λεηλατώντας ταυτόχρονα τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεπερνούν τις 600.000.

Η αποκάλυψη αυτή ήδη μονοπωλεί το ενδιαφέρον των περισσότερων Αλβανικών μέσων ενημέρωσης. Μάλιστα αρκετά είναι αυτά που αναφέρουν ότι ο διπλωμάτης, για τον οποίον γίνεται λόγος, είναι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βαλκανικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eduard Auer και πίσω από αυτόν όλοι βλέπουν την Πρέσβυ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα Romana Vlahutin, η οποία έχει μετατραπεί σε δεκανίκι του Ράμα, ενώ ήδη το όνομά της εμπλέκεται σε διάφορα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας.

Η Αλβανία τον Ιούνιο οδηγείται σε εκλογές, με την διαφορά ότι το σύνολο των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, έχουν κάνει γνωστό ότι θα απέχουν από την διαδικασία, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πολιτική ομαλότητα της χώρας.

Η αντιπολίτευση ζητά την συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την αποφυγή φαινομένων βίας και νοθείας, χωρίς την παρεμβολή του οργανωμένου εγκλήματος και του μαύρου χρήματος.

chaonia.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα