Μας πάνε από το εθνικό κράτος στο κράτος των αγορών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Η προχθεσινή Έκθεση της Κομισιόν για τις προοπτικές της οκονομίας μαςθυμίζει τον αρχαίο χρησμό «ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω,» όπου το νόημά του διαφοροποιείται διαμετρικά αναλόγως πού θα τοποθετηθεί το κόμμα, πριν ή μετά το «ου»: «Οι δημοσιονομικοί στόχοι τού 2018 μπορούν να επιτευχθούν χωρίς πρόσθετα μέτρα». Ως εδώ καλά. Αλλά αμέσως μετά ζητάει, όπως και το ΔΝΤ, πρόσθετα μέτρα «για περαιτέρω διασφάλιση των στόχων»(!). Αυτά από μία αγρίως δοκιμαζομένη οικονομία όπου άνω των 4.000.000 πολιτών δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα και άνω τού 1.000.000 στερούνται ασφαλιστικής ενημερότητας. Σε 95,29 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τουςστην Εφορία, ενώ το σύνολο των χρεών επιχειρήσεων και νοικοκυριών φτάνει τα 240 δισ. ευρώ.

Δίκαιη η έκρηξη του Paul Krugman στην Handelsblatt (10/2/17): «Είναι τρελλό να ζητάς από την Ελλάδα πρωτογενές πλαιόνασμα 3,5%». Πρότασή του, προφανώς εις ώτα μη ακουόντων, «η Γερμανία να εξαγγείλει επενδυτικό πρόγραμμα και αναστολή της λιτότητας»!..Κατακεραύνωσε την πολιτκή Σόιμπλε και ο αντικαγγελάριος Γκάμπριελ.

Τίμιος με την αλήθεια ο Ολλανδός δημοσιογράφος Geert Mak καταλήγει: «Υπό την πίεση της Γερμανίας και της Ολλανδίας επιτρέπεται μόνον ένα φάρμακο, το οποίο επιπλέον είναι αντίθετο προς όλες τις κλασικές αντιλήψεις της μακροοικονμίας: λιτότητα, περικοπές και τιμωρία(…). Μοιάζει με νοσοκομείο όπου επιτρέπεται η εφαρμογή μιας μόνο θεραπείας είτε ο ασθενής πάσχει από την καρδιά του, είτε έχει σπάσει κάποιο κόκκαλο, επιτρέπεται μόνο η αφαίμαξη(Τι γίνεται με την Ευρώπη, σ. 127 επ.).

Δεν διαλανθάνει της προσοχής μας ότι εισήλθαμε σε φάση μετατόπισης,  από το εθνικό κράτος στο κράτος των αγορών με άξονα περιστροφής όχι τον πολίτη, αλλά τις αγορές που τυφλά υπηρετεί. Εκεί μας έχουν, προς το παρόν, δεμένους…

Στο Κυπριακό «για να διασωθεί η διαδικασία», όπως ομολογεί ο κ. Αναστασιάδης – όχι βέβαια για να λυθεί το πρόβλημα, σερνόμαστε, ελλαδικής αντιστάσεως μη υπαρχούσης στη Γενεύη 2,  όπου τώρα προστίθεται και νέο τουρκικό αίτημα για τις 4 ελευθερίες των τούρκων της Τουρκίας όπερ ισοδυναμεί με ένταξή τους στην Ε.Ε. από την … καπνοδόχο!

Παρακολουθούμε επιτέλους, κινητικότητα στον εθνοαμυντικό μας χώρο. Επιβεβλημένος από καιρό ο εκσυγχρονισμός των F16. Μετά την μαζική όμως τουρκική παραγγελία των F35 δεν αρκεί. Η Άγκυρα θα παραλάβει τα πρώτα το 2018. Εμείς ακόμη δεν τα παραγγείλαμε. Δυοίν θάτερον, ή οι Αμερικανοί να καθυστερήσουν την παράδοση στους τούρκους, ή να δώσουν ταυτόχρονα και σε μας. Τρίτη εκδοχή (που απεύχονται οι ατλαντιστές) να καταφύγουμε στα ρωσσικά αντίστοιχα, το Σουχόι, και τα S-400. Δεν μπορούμε πάντως να μείνουμε απαθείς…

Οπωσδήποτε ωστόσο «άνδρες πόλις και ού τείχη και νήες ανδρών κεναί»(Θουκυδίδης Z,77,7)=η πόλη είναι οι άνθρωποι, και όχι τα τείχη και τα αδειανά από ανθρώπους καράβια.

 

Έχουμε οξύτατο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Άρα οφείλουμε τα μάτια τετρακόσια,  όταν πρόκειται για γαλαντομίες προς ξένους που αγγίζουν τον σκληρό πυρήνα της ασφάλειάς μας.

Η χορήγηση υπηκοότητας σε αλλοεθνείς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Σταγονόμετρο και προηγούμενος ενδελεχής έλεγχος του βαθμού ωριμότητας του υποψηφίου που πρέπει να έχει οικειωθεί το «φρονείν και πράττειν ελληνικά».

Το πολιτικό μας προσωπικό δεν έλαβε κανένα μήνυμα. Ψήφισε την περασμένη εβδομάδα διάταξη με την οποία πολιτογραφούνται αυτομάτως Έλληνες παιδιά αλλοδαπών που φοιτούν εδώ 6 τάξεις Δημοτικού συν 3 Γυμνασίου, ή 3 Γυμνασίου συν 3 Λυκείου. Η ομόθυμη υποταγή όλου του αλβανικού πολιτικού φάσματος στα κελεύσματα της Άγκυρας δεν μας αφύπνισε. Αντιπαρήλθαμε αδιάφοροι την επώαση εκεί ενός ενεργού ανθελληνικού αλυτρωτισμού, προορισμένου και για εξαγωγή στην εδώ αλβανική κοινότητα όπως συνέβη. Αυστηρότητα για να προλάβουμε τα χειρότερα

Ανατρεπτική η δήλωση του προέδρου της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής Ντάνι Ρορεμπέικερ, παλαιού λογογράφου τού Ρέηγκαν: «Η δημιουργία του κράτους των Σκοπίων τελικά απέτυχε και αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να διαλυθεί και τα εδάφη του να μοιραστούν …».

Αν η δήλωση δεν απηχεί προσωπικές απόψεις, τότε σηματοδοτεί πολλά και πάντως αποτελεί δίκαιο ράπισμα της ελλαδικής πολιτικής τάξης η οποία στο σύνολό της την προσπέρασε ασχολίαστη, επειδή της θύμισε οικεία κακά…Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση εξεχώρησαν από το 2007 το αδιαπραγμάτευτο όνομα Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων, με το περιτύλιγμα της πρόταξης ενός (υποτίθεται) γεωγραφικού προσδιορισμού. Θα πάρουν κάποιοι την πρωτοβουλία ανάκλησης της πολιτικά αφελούς και εθνικά επικίνδυνης αυτής πρότασης;

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αυτοπροσδιορίζεται ως «επιτελικός, επιστημονικός φορέας του Υπουργείου Παιδείας». Αν κρίνει όμως κανείς από τα πρόσωπα που το πλαισιώνουν, υμνητές της Τουρκίας, ακτιβιστές φιλοσκοπιανοί και όλο το ομογάλακτο κακό συναπάντημα («Δημοκρατία»13-2-17) καταλαβαίνει τι σημαίνει η πολυδιαφημισμένη «Θεματική Εβδομάδα», όπου οι μαθητές των Γυμνασίων θα υποστούν τα «έμφυλα μαθήματα» σεξολογίας. Δυσώνυμες ΜΚΟ ακαθόριστης προέλευσης και ύποπτων προθέσεων, συνήθως παχυλά αμειβόμενες, ανέλαβαν το διδακτικό έργο!  Με άλλη αφορμή εύστοχα ο φίλος Σαράντος Καργάκος υπενθυμίζει την ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Οι φασίστες του μέλλοντος θα λέγονται αντιφασίστες»!

 *Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

 

 

 

 

 

Ηλεκτ. ταχ. : [email protected], [email protected]

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άρες μάρες κουκουνάρες.

    Τώρα τι σχέση έχει ο τίτλος με όλ’ αυτά, μόνο ο Τζίζας το ξέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα