Μαρίν Λεπέν στο πλευρό Μακρόν στην κόντρα του με τον Ερντογάν -«Παρά τις διαφορές μας τον στηρίζω αποφασιστικά»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΓΑΛΛΙΑ


H πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος RN, Μαρίν Λεπέν / Φωτογραφία: ΑΡ
Τη στήριξή της στον Εμανουέλ Μακρόν στην κόντρα του με την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσφερε η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν.

Οι «απειλές» του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν έναντι του Μακρόν ουσιαστικά στοχοποιούν τη Γαλλία, είπε η Λεπέν στο γαλλικό δίκτυο LCI συμπληρώνοντας ότι «ενόψει αυτών των απειλών και παρά τα εκατομμύρια των διαφορών μας, στηρίζω αποφασιστικά τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν ακολουθεί την οδό των προκλήσεων».

https://twitter.com/MLP_officiel/status/1305223293142732801?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1305223293142732801%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fmarin-lepen-stirizei-makron-kontra-me-toyrkia-toy-erntogan

Η κρίση στις σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας έχει κλιμακωθεί το τελευταία διάστημα με αφορμή σειρά ζητημάτων, περιλαμβανομένων των κινήσεων της Άγκυρας στη Λιβύη και τη Συρία, αλλά και τις τουρκικές αξιώσεις για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου το Παρίσι έχει στείλει πολεμικά σκάφη σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης της Ελλάδας. Μάλιστα ο Γάλλος αναλυτής και Διευθυντής του Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών της Γαλλίας, Μπρούνο Τερτραί, υπογράμμισε ότι είναι αδύνατο η Γαλλία να μην παρέμβει σε περίπτωση θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Προφανώς κουβεντιάζουμε πολύ ευαίσθητα ζητήματα διότι δεν θα συμφωνούσαν όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ πως θα έπρεπε να υπάρξει μια στρατιωτική αντίδραση, αλλά θεωρώ πως εάν επρόκειτο για μια αδιαμφισβήτητη – σύμφωνα πάντα με την Γαλλική θεώρηση του Διεθνούς Δικαίου – παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων, τότε είναι προφανές ότι οι Γάλλοι θα αντιδράσουν στρατιωτικά. Με ποια ακριβώς μορφή, δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όχι μόνο στην Γαλλία η κυρία Λεπέν ,αλλά παντού οι πατριωτικές δυνάμεις τάσσονται με την εκλεγμένη ηγεσία τους όταν απειλείται η Πατρίδα τους ,-επανειλημμένα και δημοσίως- και μάλιστα από τον Ασιάτη κ.Ερντογάν.
    Το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα το 1946 όταν απειλείτο η Πατρίδας μας από τον διεθνή κομμουνισμό ,που τον κατενίκησαν αυτές οι πατριωτικές δυνάμεις το 1949 ,αλλά μετά το 1974 και κυρίως μετά το 1981 ,δυστυχώς νικήθηκαν ιδεολογικά από τους νικημένους.
    Δεν πρέπει να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος για να επανέλθουμε στην κυριαρχούσα παγκόσμια λογική της φιλελεύθερης δημοκρατίας και οικονομίας;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα