Μήνυμα Μέρκελ – Μακρόν για Ανατ. Μεσόγειο: Σεβασμός στην κυριαρχία των κρατών της Ε.Ε.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών – μελών της Ε.Ε., τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Αγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας της συνάντησής τους στη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν.

Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποίησε τη λέξη «συμπληρωματικότητα» για να περιγράψει την στάση Παρισιού και Βερολίνου στην περιοχή, επισημαίνοντας πως οι δύο χώρες θα πρέπει να δράσουν συντονισμένα.

«Ο στρατηγικός στόχος μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ίδιος: η ευρωπαϊκή κυριαρχία και η σταθερότητα. Κατόπιν ο καθένας μας έχει τα δικά του μέσα να το κάνει, έχουμε ο καθένας μας την ιστορία μας. Πρέπει να λειτουργούμε συμπληρωματικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της, όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Θέλουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας», σημείωσε ακόμη.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «χρειαζόμαστε σταθερότητα στην περιοχή και όχι ένταση».

Σημείωσε δε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως «δεν θα αποδεχθούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πως «τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω συνομιλιών και όχι μέσω κλιμάκωσης της έντασης».

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα