Μέτωπο Ρωσίας – Κίνας κατά της Γερμανίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Εντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ μεταξύ Γερμανίας, από τη μία, και Ρωσίας και Κίνας, από την άλλη. «Δεν θα μας λείψετε καθόλου», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης στο σώμα, καθώς εκπνέει η διετής θητεία του Βερολίνου ως προσωρινού μέλους του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Αφορμή για την οξύτατη σύγκρουση ήταν η καταγγελία της Γερμανίας ότι αμφότερες οι χώρες εμποδίζουν τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία. «Είναι εξαιρετικά κυνικό» Μόσχα και Πεκίνο να διαμαρτύρονται ότι δεν φτάνει η βοήθεια στη δοκιμαζόμενη χώρα. Θα έπρεπε να εξετάσουν τις θέσεις τους και να επιτρέψουν τη συνοριακή διέλευση τροφίμων και φαρμάκων προκειμένου να φτάσουν τα εφόδια στους Σύρους πολίτες, είπε ο Κρίστοφ Χόισγκεν, πρέσβης της Γερμανίας στον ΟΗΕ. «Η Ρωσία δεν υποστηρίζει απλώς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, αλλά έχει ευθύνη για τα δεινά και τον θάνατο ανθρώπων στη χώρα», είπε.

Ο Ρώσος αναπληρωτής εκπρόσωπος Ντμίτρι Πολιάνσκι αντέτεινε ότι η Δύση και η Γερμανία ευθύνονται με τη στάση τους για το γεγονός ότι ο συριακός λαός υποφέρει. Και πρόσθεσε ότι πολλές χώρες που ήταν υπέρ μιας συμμετοχής της Γερμανίας στο σώμα ως μονίμου μέλους επανεξετάζουν τη θέση τους, αναρωτώμενα κατά πόσον έχει χώρο τόσος κυνισμός στο Σ.Α. Ανάλογες επιφυλάξεις διετύπωσε και το Πεκίνο.

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη συμμετοχή του Βερολίνου σε μόνιμη βάση στο σώμα ο Κινέζος διπλωμάτης Γιάο Σαογιούν. «Η παρουσία της Γερμανίας στο Σ.Α. δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κόσμου, ούτε σε αυτές του σώματος», σχολίασε.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα