Μέρκελ: Η ζωή στην Ανατολική Γερμανία ήταν σχεδόν άνετη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΚΟΣΜΟΣ 

H ζωή στην κομμουνιστική Γερμανία ήταν απλούστερη και μερικές φορές μπορούσε να είναι «σχεδόν άνετη» με τον τρόπο της, δηλώνει η καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Sueddeutsche Zeitung.

Μιλώντας στο γερμανικό έντυπο, ενόψει της αυριανής, 30ης επετείου της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, η Μέρκελ αναφέρει  ότι η δυτική Γερμανία είχε μία μάλλον στερεοτυπική αντίληψη για την Ανατολική.

Η Αγκελα Μέρκελ υποστηρίζει ότι είναι άλλο πράγμα το ανατολικογερμανικό κράτος και άλλο η ζωή των πολιτών του και σημειώνει:

«Με έχουν ρωτήσει εάν μπορούσε να είναι κανείς ευτυχισμένος στη Γερμανία, αν μπορούσες να γελάσεις. Ναι, και εγώ και πολλοί άλλοι έδιναν μεγάλη σημασία στο να μπορούν να κοιταχτούν στον καθρέφτη κάθε μέρα, αλλά κάναμε συμβιβασμούς. Ηταν πολλοί αυτοί που δεν ήθελαν να αποδράσουν κάθε μέρα ή να φυλακιστούν. Αυτό το αίσθημα είναι δύσκολο να το μεταδώσεις».

Γεννημένη στο Αμβούργο το 1954, η Μέρκελ μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ανατολική Γερμανία όταν ήταν ακόμη βρέφος, καθώς ο πατέρας της, Horst Kasner, έπιασε δουλειά ως πάστορας. Μεγάλωσε έτσι στο Τέμπλιν, μία μικρή πόλη βορείως του Βερολίνου σε μια όμορφη τοποθεσία ανάμεσα σε λίμνες και λόφους.

Ανακαλώντας την εποχή της που η ανατολική Γερμανία προσαρμοζόταν στην επανένωση, η Μέρκελ αναφέρει στην Sueddeutsche: «Είχαμε να μάθουμε για το τι συνεπάγεται η ελευθερία, και το να πρέπει να αποφασίζεις εσύ για τα πάντα».

Η ζωή στην Ανατολική Γερμανία ήταν σχεδόν άνετη κατά κάποιον τρόπο, επειδή υπήρχαν ορισμένα πράγματα που απλά κανείς δεν μπορούσε να τα επηρεάσει»

Πηγή: Reuters

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα