Μέρα «οργής» στη Δυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι, δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίες σε διαδηλώσεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά σε συγκρούσεις με εκατοντάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο στρατός, ο οποίος σκότωσε δύο Παλαιστίνιους σε ξεχωριστές συγκρούσεις, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Πολλές συγκεντρώσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με τον στρατό, πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο σήμερα μιας γενικής απεργίας και «διαδηλώσεων οργής» κατά της ισραηλινής κατοχής και σε αλληλεγγύη προς τους κατοίκους της Γάζας.

Εκτός από την Δυτική Όχθη, γενική απεργία και διαδηλώσεις έγιναν επίσης και στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και σε αραβικές πόλεις στο Ισραήλ.

Κοντά στη Ραμάλα, εκατοντάδες νέοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Πολλοί ταραχοποιοί έριξαν πολλές σφαίρες προς την κατεύθυνση των στρατιωτών και ενός διοικητή στο περιθώριο της διαδήλωσης, τραυματίζοντας δύο στρατιώτες στα πόδια», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας «ότι οι στρατιώτες απάντησαν ανοίγοντας πυρ».

Λίγο αργότερα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο ενός 25χρονου Παλαιστίνιου, του Μοχάμαντ Χαμίντ, στο αλ Μπιρέχ, βορειοανατολικά της Ραμάλας.

Αυτές οι πολυάριθμες συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σήμερα 70 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πέντε σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στο υπόλοιπο τμήμα της Δυτικής Όχθης, μετά το κάλεσμα σε γενική απεργία του κόμματος Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς, επιχειρήσεις και σχολεία στη Ραμάλα και σε άλλες πόλεις παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Οι επιχειρήσεις Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ παρέμειναν κλειστές και στην Παλιά Πόλη, καθώς και στη «μικτή» πόλη της Χάιφας όπου κατοικούν Εβραίοι και Άραβες στο βόρειο Ισραήλ. Ο διοργανωτής των διαδηλώσεων Ράζα Ζατάρ δήλωσε ότι το 90% των επιχειρήσεων παρέμειναν κλειστές στις αραβικές συνοικίες.

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός είπε ότι «εξουδετέρωσε» έναν Παλαιστίνιο που προσπάθησε να επιτεθεί σε στρατιώτες κοντά στη Χεβρώνα και οι παλαιστινιακές ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας σκοτώθηκε.

Οι σημερινοί θάνατοι προστίθενται στους 20 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τον στρατό στη Δυτική Όχθη από τις 10 Μαΐου, την ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα