Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοίνωσε το mega deal με την Ντόρτμουντ για τη μεταγραφή του Χάαλαντ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ερλινγκ Χάαλαντ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
10/05/2022  17:49
Τη μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ ολοκλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι, όπως ενημέρωσε ο αγγλικός σύλλογος.

Τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ επιβεβαιώθηκαν και έτσι ο Νορβηγός επιθετικός αφήνει τη Γερμανία και τη Βεστφαλία για να μετακομίσει κάπου πιο βόρεια, στη Μεγάλη Βρετανία, και συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Σίτι, όπου θα έχει προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει καταλήξει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τη μεταγραφή του επιθετικού Έρλινγκ Χάαλαντ, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου 2022. Η μεταγραφή παραμένει υπό την επιφύλαξη οριστικοποίησης των όρων του συλλόγου με τον παίκτη», αναφέρεται σχετικά.

Πώς η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στη μεταγραφή του Χάαλαντ
Όπως είχε γίνει γνωστό, ο αγγλικός σύλλογος ενημέρωσε την Ντόρτμουντ ότι προτίθεται να καταβάλει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νορβηγού επιθετικού, που υπολογίζεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και ο ίδιος ο 22χρονος παίκτης κατέστησε γνωστό στους ανθρώπους της Μπορούσια ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στη «γαλάζια» πλευρά του Μάντσεστερ.

«Bild» και «Kicker» επιβεβαιώθηκαν πως η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών. Επίσης, έγραψαν ότι οι Βεστφαλοί αναζητούν τον αντικαταστάτη του νεαρού σέντερ φορ, με την περίπτωση του Καρίμ Αντεγέμι της Σάλτσμπουργκ να ξεχωρίζει.

Ο Χάαλαντ μεταγράφηκε στην Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο του 2020 από τη Σάλτσμπουργκ, αντί 20 εκατ. ευρώ, και έχει σημειώσει 61 γκολ σε 66 αγώνες με την Μπορούσια. Έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης, μεταξύ αυτών της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως τη «μάχη» για την απόκτησή του κέρδισε η Μάντσεστερ Σίτι.

Γκουαρδιόλα: «Μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται να μιλήσω για τον Χάαλαντ πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία»
Για τη μεταγραφή του Ερλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι μίλησε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη σημερινή (10/5) συνέντευξη Τύπου ενόψει του εξ αναβολής αγώνα της Premier League με τη Γουλβς που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Ο Καταλανός προπονητής ρωτήθηκε -όπως ήταν φυσικό- για την (πλέον επιβεβαιωμένη) συμφωνία των πρωταθλητών Αγγλίας με τον Νορβηγό επιθετικό και απάντησε λέγοντας: «Η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Μάντσεστερ Σίτι μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται να πω οτιδήποτε πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Λυπάμαι, δεν μπορώ να μιλήσω. Ειλικρινά, θα ήθελα πολύ να μιλήσω, αλλά μου είπαν να μην το κάνω από νομικής άποψης, όχι επειδή δεν θέλω».

Τα λόγια του Γκουαρδιόλα ελήφθησαν ως ουσιαστική επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η Σίτι έχει «κλείσει» το μεταγραφή του 21χρονου σέντερ φορ, με την τυπική επιβεβαίωση να έρχεται λίγη ώρα αργότερα από τον ίδιο τον αγγλικό σύλλογο.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα