Μάικ Σπανός: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που πάει για Πρόεδρος της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ

Ο γνωστός επιχειρηματίας Μάικ Σπανός φαίνεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ότι θα είναι ο «εκλεκτός» του ΑΚΕΛ, με τον οποίο το κόμμα της παραδοσιακής κυπριακής Αριστεράς θα διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2018.

Την ερχόμενη Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί το κόμμα της Αριστεράς. Αν δηλαδή θα θέσει ένα δεύτερο όνομα στο τραπέζι, κάτι που όπως όλα δείχνουν είναι μάλλον αμφίβολο. Η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής θα τεθεί προς έγκριση στις Κομματικές Ομάδες Βάσης, οι οποίες θα συνέλθουν εντός του μήνα. Ως τα μέσα Ιουλίου το ΑΚΕΛ αναμένεται να εξαγγείλει και επίσημα τον υποψήφιό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στην αξιολόγηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Π.Γ. τα μέλη του συγκεκριμένου κομματικού οργάνου, με βάση την προηγηθείσα συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή, ομόφωνα κατέληξαν σε στήριξη της υποψηφιότητας του επιχειρηματία Μάικ Σπανού, που πλέον καλείται να περάσει τα απανωτά τεστ με πλέον κύριο εκείνο των Κομματικών Ομάδων Βάσης για να μπορέσει να αποκτήσει το απαιτούμενο έρεισμα για το τελικό χρίσμα που θα εξασφαλιστεί από την παγκύπρια συνδιάσκεψη τον Ιούλιο.

Το ζητούμενο για το ΑΚΕΛ είναι ο υποψήφιος του να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών. Αν δεν συμβεί αυτό , θα είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία του το ΑΚΕΛ θα μείνει εκτός δεύτερου γύρου και θα υποχρεωθεί να επιλέξει μεταξύ των δύο επικρατέστερων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να επανέλθει το όνομα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, πρώην βουλευτή και υπουργού , Κίκη Καζαμία, που έχει συμπάθεια στην κομματική βάση.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ έχει δηλώσει ότι το κόμμα αναζητά «υποψήφιο νίκης και λύσης, που να διαχειριστεί τη δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας στη βάση διαχρονικών θέσεων και αρχών». Στην οικονομία, το ΑΚΕΛ θέλει υποψήφιο, που «να διαχειριστεί τα ζητήματα με κοινωνική ευαισθησία, για δικαιότερη κατανομή του πλούτου, και υποψήφιο που να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με κατεστημένα για να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Απλό μέλος του ΑΚΕΛ εξέφραζε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την απορία πως το κόμμα της Αριστεράς θα έχει υποψήφιο με ξενικό όνομα «Μάικ». Αυτό, είπε , λειτουργεί από μόνο του αρνητικά.

Ωστόσο, το μεγάλο ζήτημα είναι η μέχρι τώρα πορεία του κ. Σπανού, ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με τον κόσμο τόσο της Αριστεράς, όσο και γενικότερα. Κάποιοι κάνουν λόγο για την προσωπική φιλία του με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, ‘Αντρο Κυπριανού.

Ο κ. Μάικ Σπανός κατέχει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα των ΗΠΑ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Heineken-Lanitis Cyprus από το 2005 μέχρι το 2007, της Lumiere TV Public Ltd από το 2000 μέχρι το 2012, της A. Petsas & Sons Public Ltd από το 2000 μέχρι το 2007 και της CypriaLife Insurance Ltd από το 1995 μέχρι το 2005.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Μάικ Σπανός διετέλεσε CEO της τουρκικής Coca-Cola, η οποία είναι η 5η μεγαλύτερη σε εμφιάλωση παγκοσμίως, στο δίκτυο της Coca-Cola.

Σήμερα, είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας M.S. Business Power Ltd και ιδρυτικός πρόεδρος της Green Dot.

Επίσης, διετέλεσε διευθυντής μάρκετινγκ, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Λανίτης (Coca-Cola Cyprus) από το 1981 μέχρι το 2008, ενώ διατηρεί τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Επιπλέον, υπήρξε αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του CIIM από το 2005 μέχρι το 2009, ενώ από το 2014 διατηρεί θέση ανώτερου ανεξάρτητου διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς και ανεξάρτητου μη εκτελεστικού διευθυντή. Επίσης, κατείχε θέση διευθυντή στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Πηγή: Μάικ Σπανός: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που πάει για Πρόεδρος της Κύπρου | iefimerida.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τέλεια!

    Με τον Μάικ Σπανό προς την προεδρία, επιτέλους, θα έχουμε μία δυνατή Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία κυπριακής και τουρκικής…COCA-COLA!

    Αυτό θα πει… ΑΚΕΛ!

    Με μπόλικα κόκκινα… σημαιάκια για το… πόπολο, βεβαίως, βεβαίως!

    • Αραγε, μιλαει και γραφει ελληνικα και την κυπριακη διαλεκτο;;;. Τα σημαιακια τα ξερουμε περισσοτερο εμεις στην Ελλαδα, που πρωτοεμφανιστηκαν μαζικα και δωρεαν στις προεκλογικες περιοδους ,κυριως απο το 1981 ,μεχρι το 2009, ”επειδη υπηρχαν λεφτα” , τα οποια ομως -παιρνουμε ορκο -δεν αυξησαν το χρεος, ουτε πλουτισαν τους κατασκευαστες των πλαστικων σημαιων και των πλακατ, τους σουβλατζηδες και πωλητες των ξηρων καρπων και των αναψυκτικων, που ουδεποτε εκοβαν αποδειξεις ,δηλωναν μηδενικα εισοδηματα και επαιρναν και βοηθηματα , ΕΚΑΣ, ανεργιας κλπ,κλπ απο το ”φιλανθρωπο”, σοσιαλιστικο-προοδευτικο κρατος, της αυτοδιαχειρισης με πολλα προσημα και αυταπατες. Ετσι για να μη ξεχναμε τα γεγοντοτα, που ειναι περα για περα αληθινα, αν αμφιβαλουν μερικοι, που δεν τα εζησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα