Μάθιου Νίμιτς: Η διαμάχη με την Ελλάδα δεν αφορούσε τη γλώσσα αλλά το όνομα της γλώσσας, όχι την ταυτότητα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η μοναδικότητα της μακεδονικής γλώσσας αναγνωρίζεται και επιβεβαιώνεται παγκοσμίως στα Ηνωμένα Έθνη», λέει ο πρώην μεσολαβητής στη διαφωνία  του ονόματος με την Ελλάδα, Μάθιου Νίμιτς.

Ο Νίμιτς σε συνέντευξή του στο Kanal 5, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις Σόφιας-Σκοπίων και ότι η ταυτότητα και η γλώσσα δεν ήταν μέρος της Συμφωνίας Πρεσπών, αλλά τέθηκε στο τραπέζι από τη Βουλγαρία, εξήγησε ότι για την ελληνική πλευρά το πρόβλημα δεν ήταν η ταυτότητα αλλά το όνομα της γλώσσας και σε αυτήν την περίπτωση είναι μια διαφορετική διαφωνία.

«Αυτές οι ερωτήσεις είναι μοναδικές, υπήρχαν καταστάσεις που ήταν σχετικές, αλλά όχι τόσο παρόμοιες. Γνωρίζετε ότι η Συμφωνία Πρεσπών αναφέρεται σε γλώσσα, δεν χρησιμοποιεί τη λέξη ταυτότητα επειδή δεν είναι νομική λέξη. Η μακεδονική γλώσσα έχει γίνει αποδεκτή εδώ και πολύ καιρό και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ότι υπάρχει η μακεδονική γλώσσα. Η διαφωνία με την Ελλάδα δεν αφορούσε καθόλου τη γλώσσα, αλλά το όνομα της γλώσσας.

»Με άλλα λόγια, η ελληνική πλευρά δεν είχε κανένα πρόβλημα να έχει μια ωραία γλώσσα, μια ειδική γλώσσα. Αλλά το πρόβλημά τους ήταν ότι αν ονομαζόταν μακεδονική, που θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι είχε σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες. Η διαφορά με τη Βουλγαρία είναι διαφορετική όσον αφορά την προέλευση των γλωσσών. Δεν είμαι ειδικός σε αυτό, δεν ήταν θέμα της Συμφωνίας Πρεσπών, αλλά είναι ένα θέμα που θέλουν να συζητήσουν, οπότε είναι θέμα συζήτησης», δήλωσε ο Νίμιτς.

Ερωτηθείς αν κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για την ταυτότητα κάποιου, που είναι μία εσωτερική αίσθηση της προσωπικότητας, ο Νίμιτς ήταν σαφής ότι η ταυτότητα δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί.

«Όχι δεν μπορούσε. Υπήρχαν εσωτερικά συναισθήματα μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, και εξακολουθούν να υπάρχουν. Οι άνθρωποι στη Βόρεια Μακεδονία είναι συναισθηματικοί για αυτό και οι άνθρωποι στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας εξακολουθούν να είναι συναισθηματικοί.

»Δεν οδηγούμαστε από συναισθήματα, αλλά μπορεί κανείς να καταλήξει σε μια συμφωνία για το πώς μιλάτε γι ‘αυτά, πώς το διατυπώνει, με σεβασμό σε διαφορετικές απόψεις για ευαίσθητα ιστορικά ή συναισθηματικά θέματα», δήλωσε ο  Αμερικανός διπλωμάτης.

Ο πρέσβης Νίμιτς πιστεύει ότι δεν απαιτείται διαμεσολάβηση για να ξεπεραστούν οι παρεξηγήσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας, αλλά ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να επιλύσουν οι ίδιοι το ζήτημα, εκτός και εάν χρειαστεί διαμεσολάβηση.

«Μια διαμεσολάβηση στη ζωή είναι αρκετή. Επίσης, η διαμεσολάβηση ή μια λύση με τη Βουλγαρία δεν πρέπει να διαρκεί 20 χρόνια, δεν πρέπει να διαρκέσει ούτε και 20 μήνες, κατά τη γνώμη μου. Αλλά οι δύο χώρες πρέπει να αποφασίσουν από μόνες τους. Είτε χρειάζονται έναν μεσολαβητή είτε όχι, εξαρτάται από αυτούς, όχι από κάποιον από έξω», δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς, πρώην διαμεσολαβητής στη διαφωνία ονόματος.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μισέλληνες εβραιοι σταυρωτήδες τής Ζωής, εθελόδουλοι προσήλυτοι κι αργυρώνητοι κατά τόπους καριερίστες, ενωθείτε Μισέλληνες εβραιοι σταυρωτήδες τής Ζωής, εθελόδουλοι προσήλυτοι κι αργυρώνητοι κατά τόπους καριερίστες, ενωθείτε

    Tο 1912, οι “περιούσιοι” της Θεσσαλονίκης, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην Τουρκία το μυθικό ποσό των 650.000.000 χρυσών λιρών ενώ μέλη της εβραϊκής κοινότητας, συγκρότησαν εθελοντικό σώμα και πολέμησαν κατά του Ελληνικού στρατού.

    Ο Ελληνισμός τα τελευταία χρόνια καλείται να αντιμετωπίσει ένα μέτωπο εσωτερικών και εξωτερικών απειλών, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την επιβίωσή του ως έθνους, άπτονται της Εθνικής του Κυριαρχίας αλλά και της διαφυλάξεως της Εθνικής του υποστάσεως. 

    Μία από τις βασικότερες εξωτερικές επιβουλές, η δυσμενής έκβαση της οποίας συνεπάγεται την πρόκληση μίας νέας Εθνικής τραγωδίας, αναίμακτης αυτή τη φορά αλλά εξ ίσου οδυνηρής με τις προγενέστερες αιματηρές, είναι αυτή η οποία σχετίζεται με το λεγόμενο Μακεδονικό ζήτημα. Θραύση, στην κυριολεξία, κάνει και η ανθελληνική προπαγάνδα, η οποία διεξάγεται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, αναφορικά με το μείζονος σημασίας αυτό Εθνικό θέμα. 

    Πρωτοπόροι, στην ανθελληνική αυτή εκστρατεία, τίθενται και πάλι οι εβραίοι, οι οποίοι καταβάλλουν τιτάνιες ομολογουμένως προσπάθειες, προκειμένου να «αποδείξουν» την… σλαβική καταγωγή των Μακεδόνων.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα επ’ αυτού, είναι η περίπτωση της μεταπτυχιακής ερευνήτριας του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, Αναστ. Καρακασίδου, η οποία υπό την προτροπή και συνεπικουρία του εβραίου ανθρωπολόγου Χέρτσφελντ, πανεπιστημιακού καθηγητή του Χάρβαντ, παρουσίασε μία ιστορική ανθρωπολογική εργασία, δια της οποίας αμφισβητεί την Ελληνική προέλευση των Μακεδόνων. 

    Πρέπει να τονισθεί, ότι σύμφωνα με υφιστάμενες, απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, δέχεται επί πολλών ετών τις γενναιόδωρες οικονομικές χορηγίες του ουγγροεβραίου βαθύπλουτου επιχειρηματία Τζωρτζ Σόρος, ο οποίος ως γνωστόν στηρίζει την οικονομία των Σκοπίων. 

    Οι σιωνιστές, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να παραχαράξουν και να διαστρεβλώσουν, με τους συνεργούς τους, την ιστορία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι και η «Ευρωπαϊκή Ιστορία» του επίσης εβραίου Ντυροζέλ, η οποία κυκλοφόρησε ευρύτατα προ ολίγων ετών, παρέλειψε τυχαία (!) κάθε αναφορά στην Ελλάδα. Αποκαλύπτεται λοιπόν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο βιασμού της ιστορικής πραγματικότητας και της αλήθειας.

    συνέχεια από κάτω

    • Μισέλληνες εβραιοι σταυρωτήδες τής Ζωής, εθελόδουλοι προσήλυτοι κι αργυρώνητοι κατά τόπους καριερίστες, ενωθείτε Μισέλληνες εβραιοι σταυρωτήδες τής Ζωής, εθελόδουλοι προσήλυτοι κι αργυρώνητοι κατά τόπους καριερίστες, ενωθείτε

      συνέχεια

      «Η ιστορία των Εβραίων της Μακεδονίας»

      Το 1993, το κρατικό έκτρωμα των Σκοπίων, εξέδωσε το βιβλίο του Αλεξάντερ Μπατκόβσκι «Η ιστορία των Εβραίων της Μακεδονίας», στο οποίο αναφέρεται, η σύμπνοια που διέκρινε τους εβραίους και τους σκοπιανούς. Ανάμεσα στα άλλα θέματα που θίγει ο συγγραφέας, κάνει λόγο για τη συμβολή των εβραίων στην επανάσταση του «’Ιλλιντεν», η οποία είχε ως αποτέλεσμα την θανάτωση χιλιάδων Ελλήνων, με στόχο την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας, κάνοντας μνεία στον ηγετικό ρόλο, των εβραίων αδελφών Καμχή, σε αυτή την εξέγερση.

      Σε συνέδριο το οποίο διεξήχθη εξ’ άλλου στη Θεσσαλονίκη (Νοέμβριος 1992),με θέμα τις Εβραϊκές Κοινότητες της Νοτιανατολικής Ευρώπης κατά τους τελευταίους πέντε αιώνες, η εβραία «ιστορικός» Ρένα Μόλχο, η οποία μάλιστα τυγχάνει και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης του… Ελληνικού Εβραϊσμού, προέβη σε ψευδείς ισχυρισμούς της μορφής, ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης ήταν εβραίοι, κατά το 1912. 

      Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι παραδέχθηκε την αντίδραση των εβραίων της περιοχής, στην ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στον Εθνικό Ελληνικό κορμό. Στο σημείο ακριβώς αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εβραίοι, δια του περιοδικού τους «Χρονικά» (τεύχος Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου1992), έχουν προβάλλει την «άποψη» του τουρκοεβραίου περιηγητή Ελβιγιά Τσελεμπή ότι «…ο πρώτος κτίσας την πόλιν ταύτην (την Θεσσαλονίκης), ήταν ο Σολομών!».

      Στο συνέδριο, είχε τοποθετηθεί ο ιστορικός κ. Σκορδύλης, ο οποίος ανέφερε τις παρασκηνιακές προσπάθειες τις οποίες κατέβαλλαν οι εβραίοι για τη διεθνοποίηση της Μακεδονίας υπό ιουδαϊκή διοίκηση, ενώ επίσης τόνισε τη συγκρότηση μικτής τουρκο-βλαχο-εβραϊκής επιτροπής, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, έργο της οποίας υπήρξε η προώθηση της αυτονόμησης της Μακεδονίας….

      https://www.pentapostagma.gr/apopseis/13466_pos-oi-perioysioi-yponomeysan-ti-thessaloniki

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα