Λιβύη: Φανατικοί ισλαμιστές επιτέθηκαν προκλητικά στον Εθνικό Στρατό στην Αλ Τζούφρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την Πέμπτη, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ανέφερε ότι η έδρα της «128ης Ταξιαρχίας» δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση, στην οποία συμμετείχαν 4 ένοπλα αυτοκίνητα, στην πόλη Τζούφρα στην κεντρική Λιβύη, τονίζοντας ότι οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν τον τόπο αφού συνάντησαν ισχυρή αντίδραση.

Η ηγεσία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, «μονάδες από την 128η Ταξιαρχία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης δέχθηκαν επίθεση από 4 ένοπλα οχήματα βόρεια της περιοχής Σόκνα της Αλ Τζούφρα».

«Η τρομοκρατική συμμορία αποσύρθηκε αμέσως,  αφού αντιμετώπισε την κατάλληλη απάντηση από την ταξιαρχία», ανέφερε.

Η επίθεση θεωρήθηκε σαφής και ρητή πρόκληση, με στόχο την κλιμάκωση της ένοπλης αντιπαράθεσης και την παρεμπόδιση της κατάπαυσης του πυρός.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «γίνεται σαφές ότι οι φανατικοί ισλαμιστές επεδίωξαν να συγκρουστούν με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης για να τον κατηγορήσουν για παρακώλυση της ειρηνικής επίλυσης και της διεξαγωγής των γενικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, καθώς ο λιβυκός λαός ανυπομονεί να εκφράσει το εκλογικό του δικαίωμα».

Η ηγεσία των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε «την πλήρη δέσμευσή της στις αρχές της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και τον σεβασμό των τοπικών και διεθνών προσπαθειών για την ειρήνη στη χώρα μας».

Ωστόσο, τόνισε ότι ο στρατός θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε «πρόκληση με βία και μια σθεναρή απάντηση και ότι οι επιχειρήσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης θα συνεχίσουν να πολεμούν τους εξτρεμιστές έως ότου ξεριζωθούν από όλα τα εδάφη της Λιβύης».

Sky News Arabia

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα