Λιβύη: Συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την τουρκική απειλή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ κάλεσε όλα τα μέλη του Συμβουλίου να συμμετάσχουν στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στη Βεγγάζη για να συζητήσουν «τις επιπτώσεις της άκυρης συμφωνίας», που αναφέρεται στα δύο μνημόνια κατανόησης που συνήψε ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου  της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Θα συζητήσουν, επίσης,  «τις απειλές της τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης στη Λιβύη και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ. Ερντογάν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του αλ Σάρατζ.

Όπως μετέδωσε, εξάλλου, το γαλλικό ραδιόφωνο, στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης έχουν αφιχθεί τρομοκράτες από την Τουρκία με μη καταχωρημένες πτήσεις.

Πηγές αναφέρουν ότι προσγειώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη με ισλαμιστές τρομοκράτες από τη Συρία που εστάλησαν από την Τουρκία.

Χρησιμοποιήθηκαν αεροσκάφη της λιβυκής αεροπορικής εταιρείας «Afriqiyah Airways» και της αεροπορικής εταιρείας «al-Ajniha» που ανήκουν στον Αμπντελχαμίμ Μπελχάι, έναν τζιχαντιστή που διαμένει στην Τουρκία.

Στόχος των ισλαμιστών είναι να βοηθήσουν τις ισλαμιστικές πολιτοφυλακές που είναι πιστές στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας.

«Έχουμε έρθει να υπερασπιστούμε το Ισλάμ στη Λιβύη, είμαστε ο Ελεύθερος Στρατός», είπε ένας μαχητής με συριακή προφορά σε ένα από τα πρώτα βίντεο που μαρτυρούν την παρουσία τους στην Τρίπολη.

alwasat.ly

Α.Β.

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα