Λαμία: Έβριζε χυδαία τον καθηγητή την ώρα της τηλεκπαίδευσης – Η άγνωστη φωνή και η μήνυση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένα απίστευτο συμβάν αναστάτωσε τη Λαμία. Κατά τη διάρκεια διδασκαλίας σε ψηφιακή τάξη της Γ’ Γυμνασίου άγνωστος ή άγνωστοι άρχισαν να βρίζουν με ακατανόμαστες φράσεις τον καθηγητή!

Το διαδικτυακό μάθημα του σχολείου στη Λαμία πήρε απρόβλεπτη εξέλιξη, όταν ο δράστης ή οι δράστες εξύβρισαν τον καθηγητή. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο δράστης ή οι δράστες εισήλθαν αντιγράφοντας το όνομα μαθητή στα “greeklish”, στοιχείο που δεν παρατήρησε αρχικά ο εκπαιδευτικός, αποδεχόμενος το αίτημα εισόδου.

Η είσοδος στην τηλεκπαίδευση έχει καταγραφεί στις 12:46’ και η έξοδος στις 12:54’, όταν την αρχική σαστιμάρα τόσο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού όσο και των υπολοίπων μαθητών, αντικατέστησε η οργή και η διαπίστωση ότι η φωνή δεν προερχόταν από τον πραγματικό λογαριασμό του μαθητή!

Μία μαθήτρια μάλιστα παρατήρησε ότι δεν έμοιαζε η φωνή που έβριζε με αυτή του συμμαθητή της, ο οποίος ξαφνικά προσπαθούσε να εξηγήσει ότι δε μιλούσε εκείνος και ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν.

Το περιστατικό, όμως, δεν έληξε εκεί.

Λαμία: Καταγγέλλουν απειλές

Όταν δόθηκαν οι πρώτες εξηγήσεις και η οικογένεια του μαθητή σε συνεννόηση με τον καθηγητή ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και θα ζητήσει άρση του ηλεκτρονικού απορρήτου, άγνωστοι κάλεσαν από απόκρυψη στο κινητό του παιδιού τους και το απειλούσαν.

Η μήνυση κατά αγνώστου βέβαια κατατέθηκε κανονικά το πρωί της Πέμπτης (26.11.2020) από τη δικηγόρο της οικογένειας Σοφία Σταυράκη, που μεταξύ άλλων ζητεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

“Η συγκεκριμένη πράξη έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία, αφού ο υπαίτιος εισέρχεται παράνομα σε ένα διαδικτυακό μαθητικό περιβάλλον, διαταράσσει αυτό, δημιουργεί εντυπώσεις προσποιούμενος μαθητή της τάξης και ενοχοποιεί τον εν λόγω μαθητή, ο οποίος υφίσταται σοκ και τρόμο. Είναι μια μορφή εκφοβισμού”, δηλώνει στο lamiapeport.gr η κ. Σταυράκη που προσθέτει ότι τόσο ο καθηγητής όσο και ο διευθυντής του σχολείου έδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον στην επίλυση της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

“Σήμερα είναι αυτό το παιδί, αύριο θα είναι θύμα κάποιο άλλο. Συνιστώ μεγάλη προσοχή στους γονείς”, συμβουλεύει η γνωστή δικηγόρος που περιμένει σύντομα την ταυτοποίηση των δραστών.

/www.newsit.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα