Λίγο πριν από τον απόλυτο ευτελισμό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Υπάρχει μια σειρά γεγονότων που δείχνουν πως η χώρα έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο, κάτω από το οποίο θα βιώνει έναν απόλυτο ευτελισμό.

Εδώ και χρόνια παραβιάζεται η κυριαρχία της σε αέρα και θάλασσα και η Αθήνα προβάλλει το επιχείρημα της στρατηγικής ψυχραιμίας.

Οι παραβιάσεις συνεχίστηκαν πάνω από μικρά στην αρχή νησιά, στη συνέχεια πάνω από μεγαλύτερα, και τώρα πάνω από χερσαίο έδαφος της ηπειρωτικής χώρας. Η στρατηγική ψυχραιμία είναι το δόγμα της Αθήνας.

Στον Έβρο αναχαιτίστηκε ένα κύμα χιλιάδων μεταναστών καθοδηγούμενων από την Τουρκία. Η αστυνομική επιχείρηση αντιμετώπισής του ήταν επιτυχής, αλλά στον πόλεμο της πληροφορίας η Αθήνα έχασε κατά κράτος. Την ώρα που η επιχείρηση κορυφωνόταν, μερικές από τις πλέον «έγκυρες», διεθνώς, εφημερίδες εγκαλούσαν την Ελλάδα.

Και ενώ η Ελλάδα υπερασπιζόταν το έδαφός της και το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από μια εισβολή υβριδικού πολέμου, έχασε τον πόλεμο των εντυπώσεων. Σε ευρωπαϊκές χώρες, σε μέσα ενημέρωσης και στο Ευρωκοινοβούλιο επικρατεί η άποψη πως η Ελλάδα φέρθηκε σκαιώς ενάντια σε ανήμπορους και κατατρεγμένους ανθρώπους. Οι δυνάμεις της, μάλιστα, σκότωσαν και έναν μετανάστη. Η χώρα εγκαλείται στο Ευρωκοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις.

Το τραγικό είναι πως πολλοί από αυτούς τους μετανάστες θα επεδίωκαν να προωθηθούν σε χώρες των ευρωβουλευτών που εγκαλούν σήμερα την Αθήνα.

Προφανώς, οι ευρωβουλευτές θα ήθελαν την είσοδό τους στο ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και τη μόνιμη παραμονή τους στην Ελλάδα την οποία αντιλαμβάνονται ως αποθήκη ψυχών για τις οποίες θα φροντίζουν με κάποια εκατομμύρια για να έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Και τις πολιτικές σκοπιμότητές τους.

Καθώς η Αθήνα επιδεικνύει στρατηγική ψυχραιμία, το βαθύ τουρκικό κράτος ενεργοποίησε συλλόγους της χώρας του και δυνάμεις που επηρεάζει στην κεντρική Ασία και τα Βαλκάνια για να διεκδικήσουν με διεθνή πολιτική και νομική κινητοποίηση την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τη Δυτική Θράκη και άλλες περιοχές οι οποίες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια σε μια προσπάθεια αποκάλυψης της ελληνικής ανυποληψίας.

Όσο η Αθήνα δεν αντιδρά, η Τουρκία αποθρασύνεται. Δοκιμάζει στην αρχή, και αν δει πως δεν υπάρχει αντίδραση κλιμακώνει τις κινήσεις της. Έτσι φθάσαμε σήμερα στο σημείο η Τουρκία να κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει και όποτε θέλει, σε χώρο που η Ελλάδα, υποτίθεται, ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.

Το μόνιμο μοτίβο της ανύπαρκτης αθηναϊκής εξωτερικής πολιτικής είναι η στρατηγική ψυχραιμία και η μη παραγωγή Δικαίου από τις ενέργειες της Τουρκίας.

Μάλιστα. Η Τουρκία με τις παράνομες ενέργειές της δεν παράγει Δίκαιο. Η Ελλάδα με τη μη άσκηση των δικαιωμάτων της, συνεχίζει να έχει την κυριαρχία ή τα δικαιώματα που επικαλείται;

Οι ευθύνες του εκμαυλισμένου, εν πολλοίς, διαχρονικά ελληνικού κράτους είναι τεράστιες.

Η πρώτη σοβαρή ευθύνη του είναι ότι οι μηχανισμοί του δεν αντελήφθησαν που οδηγείται η διεθνής κατάσταση, όταν στην Τουρκία ετοιμάζονταν και θεωρητικά και οικονομικά και πολιτικά και στρατιωτικά.

Το δεύτερο μεγάλο έγκλημα των πολιτικών του είναι η διαφθορά τους. Ρήμαξαν τα οικονομικά της χώρας και δεν φρόντισαν, τουλάχιστον, ούτε να την καταστήσουν ισχυρή αμυντικά. Βεβαίως, ξεπλένονται με την κοροϊδία των «πόθεν έσχες».

Για την ικανότητά τους να μην έχουν αντιληφθεί, ακόμη, πως η Τουρκία δεν καταλαβαίνει τίποτε άλλο παρά μόνο τη δύναμη της βίας και των όπλων, ας όψονται και οι Έλληνες ψηφοφόροι για τις διαχρονικές επιλογές τους.

Η χώρα, χωρίς αμφιβολία, πρέπει να είναι απολύτως φιλειρηνική. Αλλά απόλυτη προϋπόθεση γι αυτό είναι οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Και παρά τα φληναφήματα που ακούγονται, αυτήν τη στιγμή δεν επιτελούν τον αποτρεπτικό τους ρόλο, όπως φαίνεται από τα πράγματα. Ίσως να μην τις αφήνουν να τον επιτελέσουν οι φοβισμένοι πολιτικοί. Αλλά από τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της, αποτροπή δεν υπάρχει.

Για όσους κατέχουν λίγα γυμνασιακά μαθηματικά, η Τουρκία πετυχαίνει τους στόχους της διά της εφαρμογής του ορισμού της εφαπτομένης.

Στο παρακμιακό κλίμα και την παρακμιακή ζωή τής (επαρχιακής νοοτροπίας) ελληνικής πρωτεύουσας, έχει συσσωρευθεί όλο το ίζημα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Ένα πολιτικοοικονομικό και κοινωνικό κατεστημένο έχει ως κύριο ενδιαφέρον τη γοητεία της εξουσίας, τον εύκολο και –συνήθως– διεφθαρμένο πλουτισμό και τη λαθροβίωση από την εκμετάλλευση της κοινωνίας, και κυρίως της ελληνικής περιφέρειας την οποία αντιμετωπίζει ως αποικία.

Αυτό το κατεστημένο έβγαλε δεκάδες δισεκατομμύρια εκτός της χώρας την περίοδο της κρίσης.

Το ίδιο κατεστημένο καθώς μυρίστηκε μίζα από το ενδεχόμενο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, άρχισε διά των αντιπροσώπων του να προτείνει φαραωνικούς εξοπλισμούς. Σε βαθμό που να αναστέλλει την επίμονη προβολή του ίδιου αιτήματος από ανιδιοτελείς ανθρώπους και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από άποψη νοοτροπίας, αν δει κανείς και την κομματική συστοίχιση και χθες, αλλά και σήμερα, η χώρα δεν έχει μέλλον. Ο καθείς και το βόλεμά του κάτω από την κομματική ομπρέλα. Ως κοινωνία με διαχρονικά χαρακτηριστικά συμπεριφερθήκαμε ανάλογα και το 1920 όταν διακυβευόταν ιστορία 3.000 χρόνων. Σήμερα δεν θα το κάνουμε;

Αλλά έστω και με τις σημερινές ιδιαιτερότητές μας ως κοινωνίας, η λύση για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε είναι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και πολιτικό θάρρος και αποφασιστικότητα για τη χρησιμοποίησή τους αν χρειαστεί. Παράλληλα με μια ικανότατη διπλωματία και έναν μηχανισμό διεθνούς προβολής της πολιτικής της χώρας. Δηλώσεις του είδους «δεν θα κάνουμε πόλεμο ό,τι και να συμβεί», μόνο αφελείς πολιτικούς μπορεί να χαρακτηρίζουν.

Πόλεμο δεν θέλουμε. Αλλά για να τον αποφύγουμε δεν πρέπει να τον εξορκίζουμε και θα πρέπει να προβάλλουμε ισχυρή αποτροπή και άμυνα.

Εν κατακλείδι, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας στην Τουρκία πρέπει να δοθεί. Το λένε και στρατιωτικοί και διπλωμάτες.

Διαφορετικά, καλώς ήλθαμε στη Νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μερικοί επιτήδειοι μπορεί να αρχίσουν να εκπαιδεύονται στο ρόλο των νεοφαναριωτών.

Διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση.

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δέν θά χρειαζόντουσαν ὅπλα, κυριότερο ὅπλο μας ὁ πολιτισμός.

    «Δέν μπορεῖ ἔλεγα, δέν μπορεῖ. Γιά νά ὑπάρχει ἐδῶ μιά τέτοια φωτεινή κηλίδα, κάπου θά ὑπάρχει ὁ ἥλιος. Τόν ἔπλαθα ὅπως ὁ πεινασμένος τό ψωμί στόν ὕπνο του.»
    ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ Η ΠΟΙΗΣΗ
    ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ (Ο.Ε.)

    Ἕνας καλός ψυχαναλυτής χρειάζεται. Γιά νά βρεῖ τό σημεῖο ἐκεῖνο πού κάποιοι, ἀντί νά ἑστιάζουν γιά νά βροῦν τό βάθος, τήν ποιότητα, τήν πηγή τοῦ φωτός αὐτοῦ τοῦ πολιτισμοῦ, ΄βρίσκουν΄ ἐνοχές, ὑποθετικές ὑποθέσεις, καί ἐπιρρίπτουν ΄ευθύνες΄ στά ἱερά καί τά ὅσια τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ἀπόδειξη ὅτι δέν ἔχουν κατανοήσει τίποτα ἀπό Ἑλληνικό πολιτισμό καί Ὀρθοδοξία. Καί τό χειρότερο εἶναι ὅτι ΄πράττουν΄ βάσει αὐτοῦ τοῦ σκεπτικοῦ.

    «Ὅλα τά ἐξαρτοῦμε ἀπό μιά ταυτότητα πού μᾶς δόθηκε χωρίς νά τήν ἔχουμε ζητήσει. Κι ὁ ἀγώνας ν’ ἀνταποκριθοῦμε στά στοιχεῖα της καταντᾶ μιά διαρκής καλπονόθευση, πού τίς συνέπειές της πληρώνουμε διά βίου, χωρίς ἡ πραγματικότητα νά μᾶς ἔχει ποτέ της χρεώσει.»
    ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ
    Ἐν λευκῷ (Ο.Ε.)

    Αὐτή ἡ ταυτότητα ἔχει εὐθύνες. Ἔχουμε πολύ παλιές ρίζες.

    «   Συμβαίνει νὰ εἶμαι ὄχι συμπτωματικὰ μόνον ἀλλὰ καὶ ὀργανικὰ Ἕλληνας· ἀπὸ τὴν ἄποψη ὅτι κατοικῶ τὸ ἴδιο ἀνάλλαχτον ὁμηρικὸ τοπίο καὶ ὅτι ἔχω στὸ αἷμα μου τὸν Πλάτωνα. Αὐτὸς εἶναι ὁ λόγος ποὺ μ᾿ ἔκανε ἀπὸ μιᾶς ἀρχῆς νὰ καταδικάζω μέσα μου ὁλόκληρο τὸ συγκρότημα τῶν ἐκφραστικῶν τρόπων ποὺ ἡ Ἀναγέννηση κληροδότησε στὸν δυτικό μας πολιτισμό.»
    ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ‘51
    Ἐν λευκῷ (Ο.Ε.)

    Τίς ρίζες αὐτές, πού δέν ἀφοροῦν μόνο ἐμᾶς ἀλλά τήν ἱστορία ὅλης τῆς ἀνθρωπότητας, ὀφείλουμε νά τίς ἐρευνοῦμε καί νά τίς διατηροῦμε, ὄχι νά τίς νοθεύουμε. Πόσους ἐρευνητές ἔχουμε στείλει ἐπίσημα, νά βροῦν τά ἴχνη τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου; Ὑπαρκτά ἴχνη πού δείχνουν ἕναν πολιτισμό μέ γήϊνα ἀποτυπώματα ἀλλά καί πνευματικές προεκτάσεις.
    Πόσους στείλαμε νά ἐρευνήσουν τά ἴχνη τοῦ βυζαντινοῦ πολιτισμοῦ στήν Κωνσταντινούπολη καί στήν Ἀνατολική πλευρά τοῦ Αἰγαίου; Πόσοι ἐρεύνησαν τίς περιοχές πού διαδόθηκε ὁ Χριστιανισμός στήν Ἀνατολή καί στήν ἑλληνική γλώσσα;
    Στά μουσεῖα τοῦ κόσμου, στό μουσεῖο τῆς Περγάμου, στό Λοῦβρο, στό Μετροπόλιταν, καί ὅπου βρίσκονται πολύτιμα δημιουργήματα τοῦ πολιτισμοῦ αὐτοῦ, ὀφείλουμε νά τά γνωρίζουμε, νά τά ἐρευνοῦμε καί νά τά ἐποπτεύουμε ἄν εἴμαστε ἱκανοί.

    Ὄχι, δέν θά τά δεχθοῦν εὔκολα οἱ ἄλλοι. Ὁ Βενιζέλος γιά νά προχωράει, μέ τά δίκαια τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ὅσο προχώρησε, χρειαζόταν νά διατηρεῖ καλές σχέσεις ὅσο μποροῦσε. Τό θέμα τοῦ πολιτισμοῦ μας εἶναι ὅμως θέμα ὑπαρξιακό.

    Δέν εἶναι δυνατόν ἕνας ἄνθρωπος νά ἔχει ὅλη τή γνώση. Οὔτε ἕνας πολιτικός μπορεῖ νά ἔχει μόνος του ὅλη τήν εὐθύνη καί οἱ ὑπόλοιποι νά εἶναι κριτές. Κάποτε πρέπει νά καταλάβουμε τήν τεράστια εὐθύνη τῆς συνέχειας καί νά συνεργάζονται, μέ τήν δική του σκέψη καί εὐθύνη ὁ καθένας, προσπαθώντας γιά τό καλύτερο. Ἡ πολιτική εἶναι προσωπική ὑπόθεση ὅσο εἶναι καί ὑπόθεση κοινοῦ σκοποῦ. Κινεῖται ἄν κινοῦνται οἱ ἄνθρωποι.
    Ὅταν βρίσκουν κενό οἱ ἄλλοι ἀντί ζωντανῆς παρουσίας, προσπαθοῦν νά ἐπωφεληθοῦν. Δέν ὀφείλουμε ἁπλῶς νά τούς σταματᾶμε,…

  2. Προτείνω να γραφτεί ένα κείμενο από δυο-τρεις πατριώτες δημοσιογράφους και να μαζευτούν υπογραφές για 3 πράγματα:

    1) για την ευθύνη του καθενός μας απέναντι στο ‘δόγμα’ του εθνομηδενισμού και στον πολιτισμικό ιμπεριαλισμό της Τουρκίας με τηλεοπτικές σειρές: Να μετρηθεί το φρόνημα των Ελλήνων ως αγάπη για την πατρίδα και να προταθεί σαμποτάζ στις τουρκοσειρές.
    Ενδεχομένως και να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός απέναντι στην τακτική κατευνασμού (ουρά κάτω από τα σκέλια και χαμήλωμα ματιάς)

    2) για την ευθύνη των κυβερνώντων απέναντι στο δημόσιο χρήμα για την εθνική άμυνα: Να ζητηθεί από όλους όσους έχουν μετάσχει σε κυβερνήσεις ένα φόρος για την πατρίδα (σαν εύσχημος και συμβολικός τρόπος να επιστρέψουν τα κλεμμένα).
    Ίσως ακόμα και να απαιτηθεί από ΕΕ και ΗΠΑ να έχουμε τις ίδια ευκαιρίες-δυνατότητες κατασκευής πολεμικού εξοπλισμού πχ μαχητικών ελικοπτέρων.

    3) Να απαιτηθεί επίσης από τον λαό ένας νόμος περί χορηγιών δεδομένου ότι δεν υφίσταται αληθινή δημοκρατία χωρίς «λειτουργίες» εκ μέρους των πλουσίων. Αφού στάθηκαν όλες οι κυβερνήσεις άβουλες-ανίκανες σε θέματα όπως οι «λίστες» και αφού οι πάντες αποδεχόμαστε την ακύρωση του Κράτους με το θεσμό των εξω-χώριων εταιριών σε φορολογικούς παραδείσους, ας βρεθεί ένα υποκατάστατο.
    Έστω, να γίνει εφάπαξ με αιτία τον άμεσο κίνδυνο και αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από το ’21.

    Είναι άλλο πράγμα το «μαζί τα φάγαμε» και άλλο το φταίμε και εμείς λόγω της ευθύνης να τους ψηφίζουμε, να δείχνουμε ανοχή και να βολευόμαστε πρώτοι με τα ιδεολογήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία μας.
    Ας ξεβολευτούμε κι ας τους ξεβολέψουμε, τώρα!

    • Γράφτηκε το κείμενο και συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές. Και ύστερα;

      “Να απαιτηθεί επίσης από τον λαό….” Πώς;

      Ωραία όλα αυτά τα θεωρητικά “πρέπει να..” και τα ρέστα, έχουν γραφεί/ειπωθεί κατά κόρον, αλλά πάσχουν στην πράξη/εφαρμογή.

  3. Τι το θέλατε το ΘΑ κύριε Σαββίδη, αφού από το την Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια ,-που μας την επέβαλε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ τον Σεπτέμβριο του 1995 -,παρά την απόφαση των Αρχηγών των κομμάτων υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μακεδόνα Καραμανλή και την δήλωση του τελευταίου ”ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική” η χώρα στα εθνικά κυρίως θέματα -σαν αυτά που καταγράφετε στο άρθρο σας- βιώνει ένα απόλυτο εξευτελισμό , με μια πυγολαμπίδα στο Βουκουρέστι το 2008.
    Να μη αναφέρουμε τα Ίμια ,την Μαδρίτη ,το Ελσίνκι και την κορωνίδα όλων την Συμφωνία των Πρεσπών,που είναι η επιτομή του εθνικού εξευτελισμού, που μας τον θυμίζει η σταθερή στην εξωτερική της πολιτική σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ και εταίρος μας στην Ε.Ε Βουλγαρία ,που υποστηρίζει σθεναρώς ότι δεν υπήρξαν ούτε Μακεδονισμός ,ούτε Μακεδονική γλώσσα ,τα οποία και εφευρέθηκαν το 1944;;;.
    Όσο για τους (100 )ευρωβουλευτές, που στηριζόμενοι και σε καταγγελίες γνωστών κομμάτων από το εσωτερικό και γνωστών Ελλήνων ευρωβουλευτών και που θέλουν να στηρίξουν-ίσως πέραν της μεταναστολατρείας και με κάποια ανταλλάγματα- τις καταγγελίες της Τουρκίας για κακομεταχείριση των ”αγίων και αγγέλων” μεταναστών και προσφύγων ,”γυρίστε από το άλλο πλευρό σας” ,γιατί και έχουν αντίθετους τους άλλους 650 ευρωβουλευτές και γιατί ”ψάχνουν ψύλλο στ’αχυρα”,όταν μάλιστα ξέχασαν την μαζική επίθεση με προτροπή της Τουρκίας για την είσοδο χιλιάδων μεταναστοπροσφύγων στην Ελλάδα-Ευρώπη,που κατεδίκασαν όλα τα όργανα της Ευρωπαικής Ένώσεως.
    Το συμπέρασμα σας ότι στρατιωτικοί και διπλωμάτες(όλοι εν συντάξει) κατέληξαν ότι πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα αποφασιστικότητος στην Τουρκία (δεν μας λένε πότε και μετά από ποια αιτία και αφορμή) καλά θα ήταν να δοθεί ως ερώτημα σε κρυφή πανελλήνια δημοσκόπηση -σε δημοκρατία ζούμε – ,καθώς επίσης και σε διακαναλική δημοσιογρααφική διάσκεψη να απαντήσουν σαυτήν την ερώτηση και οι αρχηγοί-αρχηγίσκοι όλων των πολιτικών σχηματισμών ,”για να ξέρουμε πραγματικά τι μας γίνεται” .
    Σε τέτοια θέματα εικαζομένη -όπως το 1919-βούληση δεν νοείται.
    ΚΑΙ όταν όλα αυτά γίνουν και είναι δεδηλωμένη και δεδομένη η απόφαση ,έστω των Ελλαδιτών-αν και πρέπει να ερωτηθούν και οι Ελληνοκύπριοι- να καταπιέσουμε με διαδηλώσεις τον όποιον πρωθυπουργό ,να υλοποιήσει την απόφασή μας για μήνυμα αποφασιστικότητος προς την Τουρκία ,που να εμπεριέχει και το ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής ,γιατί και οι πιο απλές διαφωνίες καταλήγουν σε αιματηρούς καυγάδες ,από την οποίαν πολεμικήν εμπλοκήν μπορεί να χάσουμε και αυτά που μετά το 1923 κρατήσαμε ως Ελλάδα και μετά το 1974 ως Κύπρος.
    Δυστυχώς το 1919 -που μας το θυμίσατε- δεν είχε ερωτηθεί ο Ελληνισμός για το άλμα στο κενό της Μ.Ασίας.
    ΤΖΟΚΕΡ δεν παίζεις με τον Ελληνισμό και τις ”Πατρίδες ” σε Κύπρο και Κων/πολη -Οικουμενικό πατριαρχείο-και μπορεί και Αλβανία .

  4. Αγαπητέ Παντελή, τα τελευταία άρθρα σου είναι κορυφαία και ανταγωνίζεται το ένα το άλλο! Τα προσυπογράφω, όπως και το παρόν! Χρειάζεται αγώνας όλων μας κατά του εθνομηδενισμού, του λογικής του κατευνασμού και του υδροκεφαλισμού της Αθήνας και των εκεί εξουσιών!

  5. Μη τα φορτώνουμε όλα στο ”χταπόδι της Ελλάδος” την Αθήνα των πέντε εκατομυρίων με τις κυβερνήσεις της ,τις οποίες εκλέγουμε όλοι οι Έλληνες και τις οποίες υπηρετούν πιστότερα οι βουλιμικοί της εξουσίας από όλη την Ελλάδα και ιδίως από την Θεσσαλονίκη με τους πολλούς κατά καιρούς ”Θεσσαλονικάρχες”.
    ”Άμα δεν σκύψεις κανένας δεν μπορεί να ανέβει στην πλάτη σου” μας δίδασκαν οι υπερήφανοι γονείς μας.
    Πάντως τους ”πολέμους” καλά θα είναι να τους συναποφασίζουν όλοι οι Έλληνες και γιατί αυτοί θα τους τελειώσουν και αυτοί θα δεχθούν τις όποιες δυσμενείς συνέπειες.
    Δεν έχουμε προετοιμαστεί από κανένα Μεταξά για να πούμε το ΟΧΙ ,η, ”το μέχρι εδώ και μη παρέκει” στην σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία.
    Να προετοιμαζόμαστε και να ”μη αλυχτάμε” ,αλλά να δαγκώσουμε με μόνο ένα γαύγισμα δυνατά -και συτό θα γίνει- ,όπως φάνηκε στον Έβρο .

  6. Κανονικά πρέπει, αν υπάρξει πτήση τουρκικού αεροπλάνου πάνω από ελληνικό έδαφος (στεριά ή νησί το ίδιο είναι) να καταρριφθεί στο λεπτό, όπως έκαναν οι Τούρκοι στο ρωσικό αεροπλάνο. Η υποχωρητικότητα έχει κι αυτή τα όριά της. Κάποια στιγμή πρέπει και οι Έλληνες να καταλάβουν ότι τα εθνικά θέματα δεν είναι παρονυχίδες, και οι κυβερνήσεις να νιώσουν το βάρος των ιστορικών τους ευθυνών.

    • Το αεροπλάνο να το όδηγεί πιλότος -συγγενής σας ,συγγενής μου , ας πούμε- ,ή, να μη είναι επανδρωμένο;;;
      Οι ιστορικές ευθύνες των κυβερνήσεων – που ξεχάσθηκαν στην Συμφωνία των Πρεσπών -να μη προνοούν και για την Κύπρο , το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αλβανία -και γιατί όχι και τα Σκόπια- ,που μπορεί να γίνουν ΟΛΑ ”στάχτη και μπούλμπερη ,γιατί επιπλέον μας λείπουν και οι πολέμαρχοι και το ηθικό των Βαλκανικών αγώνων ,του ΟΧΙ του 1940 και εποποιίας του 1946-49 ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα