Λάβρος κατά της τουρκικής πίστας ο Λ.Χάμιλτον: «Σκ@@α με το “Σ” κεφαλαίο – Πετάξανε λεφτά που την έφτιαξαν»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Formula 1 επέστρεψε στην Τουρκία, με τους οδηγούς όμως να είναι έξαλλοι για την επικίνδυνη κι ακατάλληλη πίστα των Τούρκων, χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Λούις Χάμιλτον που υποστήριξε πως ήταν «σκ*τά με το “Σ” κεφαλαίο».

Εκνευρισμένοι ήταν οι πιλότοι της Formula 1 μετά τα δύο πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στην πίστα η οποία βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Το συγκεκριμένο αυτοκινητοδρόμιο φιλοξένησε πάλι τη Formula 1 μετά από εννέα χρόνια απουσίας από το πρωτάθλημα και οι υπεύθυνοί της είχαν τη φαεινή ιδέα να τοποθετήσουν καινούριο ασφαλτοτάπητα. Εξαιτίας αυτής της ενέργειας μετατράπηκε η πίστα σε μία μεγάλη τσουλήθρα για τα μονοθέσια της Formula 1, καθώς δεν προσέφερε καθόλου πρόσφυση στα ελαστικά τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής πολλά τετ α κε, ενώ ο Λεκλέρ χτύπησε μάλιστα τη Ferrari του πάνω σε ένα πλαστικό κολονάκι στην έξοδο των πιτ επειδή έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Εξοργισμένος εμφανίστηκε και ο Λιούις Χάμιλτον μετά την ολοκλήρωση των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών. Ο Βρετανός δήλωσε εκνευρισμένος για την πίστα της Κωνσταντινούπολης τα εξής:

«Θα έλεγα είναι μέχρι και τρομακτική»

«Καταστροφική η ημέρα σήμερα, για να είμαι ειλικρινής. Μια τόσο ωραία πίστα αλλά με χάλια άσφαλτο. Ξέρω ότι για πολύ καιρό ήταν ανενεργή, αλλά ίσως θα μπορούσαν να την είχαν έστω καθαρίσει. Πέταξαν λεφτά που την έφτιαξαν. Η άσφαλτος είναι χειρότερη και από του Πορτιμάο, όταν την έστρωσαν ξανά.

Για εμάς τουλάχιστον, δεν δουλεύει. Το βλέπουμε ξεκάθαρα. Δεν απολαμβάνω το γύρο όπως κανονικά θα γινόταν. Είναι μέχρι και τρομακτική. Τα ελαστικά μας δουλεύουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο παράθυρο θερμοκρασίας, αν δεν είσαι σε αυτό τότε δεν κάνουν τίποτα. Είναι σαν να βγαίνει λάδι από την άσφαλτο. Σκ*τά με το Σ κεφαλαίο» 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπέπεσαν οι διοργανωτές του Γκραν Πρι Τουρκίας και σε μία δεύτερη γκάφα. Συγκεκριμένα, μόλις διαπίστωσαν ότι η πίστα γλιστράει εξαιτίας του καινούριου υλικού της νέας επιφάνειας, έριξαν πριν τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά νερό με πλυστικό υψηλής πίεσης στον ασφαλτοτάπητα.

Έτσι υπήρχε νερό σε ορισμένα σημεία της πίστας κάνοντας τη ζωή των οδηγών ακόμη δυσκολότερη. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Μαξ Φερστάπεν που είπε στην ενδοεπικοινωνία ότι «είναι σαν να οδηγείς στον πάγο».

Παρόμοια ήταν και η αντίδραση του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος ανέφερε μετά το πέρας των δύο ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής τα εξής: «Αρκετά ακραίες συνθήκες εδώ. Αυτό απέχει πολύ από τα στάνταρ, στα οποία είμαστε συνηθισμένοι στη Formula 1».

Το πρόβλημα αναμένεται να γίνει πολύ σοβαρότερο, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων και βρέξει στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει πολύ επικίνδυνη η πίστα και όπως λέει ο Φερστάπεν «ελπίζω να μη βρέξει. Αλλιώς θα χρειαστούμε εκεί έξω ελαστικά Spikes με καρφιά».  

https://www.pronews.gr/auto-moto/agones/934131_lavros-kata-tis-toyrkikis-pistas-o-lhamilton-ska-me-s-kefalaio-petaxane

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα