Κ.Μητσοτάκης για την αρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων από τράπεζες-funds: «Αυτοί φταίνε που δεν πληρώνουν»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Οι περισσότεροι είναι συνεπείς»!

Mε έναν ανάλγητο και κυνικό τρόπο αναφέρθηκε στους πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς, μετά τον πολιτικό θόρυβο που προκάλεσε η βίαια έξωση στην χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τους εν ολίγοις ότι αυτοί φταίνε που δεν…. πληρώνουν.

Και αυτό το λέει ο Πρόεδρος ενός κόμματος το οποίο χρωστάει 392 εκατ. ευρώ και κανείς δημοσιογράφος δεν τολμάει ούτε να του το υπενθυμίσει.

Από την Πάτρα όπου  πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία, ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε για τις εικόνες ντροπής στο σπίτι της κ. Κολοβού, όπου αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της και την έβγαλαν έξω.

Ο Κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του προσφέρει στους πολίτες «πάρα πολλές δυνατότητες για να περισώσουν τις περιουσίες τους» και με επιθετικό ύφος, ανέφερε ότι «οι πλειστηριασμοί είναι μια μικρή εξαίρεση» και ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Φυσικά, αυτό είναι αποδεδειγμένο ότι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

Πρόκειται για ένα μεγάλο κόλπο ενορχηστρωμένο από τις τράπεζες υποβοηθούμενες από το νομικό πλαίσιο το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε, ώστε και να απαλλαγούν από τα «κόκκινα δάνεια» και να μείνουν σε αυτές τα ακίνητα των Ελλήνων ώστε να τα διαχειριστεί με όρους real estate, δηλαδή πουλώντας τα, που αλλού, σε ξένους που θέλουν κατοικία στην ηλιόλουστη Ελλάδα.

Η Αριάδνη Νούκα δικηγόρος για την προστασία πρώτης κατοικίας και τον πτωχευτικό κώδικα  προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πως οι τράπεζες για μικρά χρέη πετούν έξω από το σπίτι τους ηλικιωμένους ανθρώπους που η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε νομικά να τους αφήσει ανυπεράσπιστους και που καταλήγουν τα σπίτια αυτά.

Καταλήγουν στις… τράπεζες αφού πρώτα έχουν «ξεπλύνει» τα «κόκκινα δάνειά» τους με μακιαβελικού τύπου κόλπα, τα οποία επιτρέπει να γίνονται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται η υπόθεση της βίαιας έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Φυσικά, όπως πάντα, ο Κ.Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τη συνταξιούχο δημοσιογράφο και μίλησε μαζί της.

Ο Κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε για υποκρισία και εκμετάλλευση της οργής των πολιτών, τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το μεγάλο κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατηγορώντας έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάποιοι προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν το κίνημα δεν πληρώνω».

Με έντεχνο τρόπο πάλι δηλαδή επιχειρεί να ταυτίσει τους αδύναμους με τους περιβόητους και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/k-mitsotakis-gia-tin-arpagi-ton-spition-ton-ellinon-aytoi-ftaine-pou-den-plironoun/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα