Κ.Κιλιντσάρογλου: «Ο Ερντογάν αντί για λιοντάρι ακούστηκε σαν γάτα – Είναι οδυνηρό αλλά είναι η αλήθεια»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που είναι ανίκανος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του»

Ο ηγέτης της κεμαλικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως «αντί για λιοντάρι, ακούστηκε σαν γάτα» σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο τον ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Κιλιντσάρογλου αρχικά δήλωσε, πως ο Ερντογάν σιώπησε για τρεις μέρες.

«Τα τρολ του Ερντογάν έλεγαν “Τι θα πεις τώρα Κιλιντσάρογλου;”. Απλά χρησιμοποιούσαν τα social media και δήλωναν ότι “Ο Ερντογάν είναι παγκόσμιος ηγέτης, είναι λιοντάρι. Θα βρυχηθεί και θα τον ακούσουν όλοι”. Ο Ερντογάν μίλησε και αντί για λιοντάρι ακούστηκε σαν γάτα. Είναι οδυνηρό, αλλά είναι η αλήθεια. Έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που είναι ανίκανος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του» δήλωσε σε υψηλούς τόνους.

Ο ηγέτης της κεμαλικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι το κόμμα του έχει δείξει την αντίθεσή του στην αναγνώριση του Μπάιντεν.

«Ο Μπάιντεν έκανε μία δήλωση και χρησιμοποίησε δύο φορές τη λέξη “γενοκτονία”. Αυτό είναι μεγάλη κακοτυχία για την Τουρκία» ανέφερε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το χρέος των πολιτικών είναι «να μην κάνουν τον πόνο γεγονότων του παρελθόντος πολιτικά ζητήματα στο παρόν», ενώ δήλωσε πως η Αρμενία «θα πρέπει να δώσει πρόσβαση σε αληθινές πληροφορίες στους ιστορικούς της.

Μπαχτσελί: Να ενεργοποιηθούν οι S-400 ως απάντηση στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζήτησε χθες από την κυβέρνηση την ενσωμάτωση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 στις δυνάμεις της χώρας, «ως απάντηση στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν».

«Σύμφωνα με το Άρθρο 11 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Μπάιντεν εγκλημάτησε προωθώντας το μίσος. Σε απάντηση, η πρώτη μας δουλειά πρέπει να είναι η ενεργοποίηση των S-400 και η απαίτηση αποζημίωσης για τα F-35 (σ.σ. μαχητικά αεροσκάφη)» δήλωσε επίσης ο Μπαχτσελί.

Υπενθυμίζει ότι το MHP συνεργάζεται με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η τουρκική εθνοσυνέλευση καταδίκασε με ψήφισμά της την αναγνώριση από τις ΗΠΑ

Την Τρίτη η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Καταδικάζουμε έντονα τη δήλωση του Μπάιντεν σχετικά με τα γεγονότα του 1915, που περιέχει τα επιχειρήματα του αρμενικού λόμπι, και απορρίπτουμε αυτήν την αβάσιμη συκοφαντία, η οποία δεν έχει κανένα νόημα παρά μόνο την παραποίηση της ιστορίας για πολιτικούς λόγους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κανένα νομικό και ηθικό δικαίωμα να κρίνει επί ιστορικών θεμάτων, η δήλωσή του δεν έχει νομική ισχύ» αναφέρει το εν λόγω ψήφισμα.

Τέλος, οι Τούρκοι βουλευτές κάλεσαν τον Μπάιντεν να «επανεξετάσει» την απόφασή του, η οποία «αναπόφευκτα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/982373_kkilintsarogloy-o-erntogan-anti-gia-liontari-akoystike-san-gata-einai

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα