Κ. Ζέρβας: «Στόχος μας να βγάλουμε τα δημοτικά ΜΜΕ από την αφάνεια»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

2 Ιουλίου 2020 – 19:13

Τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) παρουσίασε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η κατεύθυνση για εμάς είναι μία. Βγάζουμε τα Δημοτικά ΜΜΕ από την αφάνεια, από την εγκατάλειψη και την παρακμή. Εκσυγχρονίζουμε την εμπορική συμπεριφορά της ΔΕΠΘΕ, παράγοντας τόσο τηλεοπτικά όσο και ραδιοφωνικά προϊόντα που είναι και κοντά στις ανάγκες της αγοράς», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ήδη γίνονται επενδύσεις ως προς τον τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς μόλις τους τελευταίους έξι μήνες έχουν επενδυθεί 120.000 ευρώ, ενώ τα προηγούμενα οκτώ χρόνια είχαν δαπανηθεί μόλις 70.000 ευρώ.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην TV100, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι αλλάζει συνολικά η εικόνα της Δημοτικής Τηλεόρασης με αναβάθμιση του στούντιο και του τεχνολογικού εξοπλισμού. «Πέραν αυτών, αλλάζουμε το παραγωγικό μοντέλο που δεν άφησε σχεδόν τίποτε στο ράφι της TV100 και περνάμε σε παραγωγές που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία για τη ΔΕΠΘΕ», σημείωσε. Μέχρι στιγμής η Δημοτική Τηλεόραση έχει παράξει τρία τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, δίνοντας το στίγμα για τη νέα σεζόν.

Σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται και το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα και πλέον χρόνια ο FM100 εκπέμπει και στη Χαλκιδική τις ώρες της επιστροφής από τις παραλίες.

Συγχρόνως, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ασφάλεια των κέντρων εκπομπής στον Χορτιάτη και στο Φιλίππειο όπως και η συντήρηση του κεραιοσυστήματος -για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Η ΔΕΠΘΕ, την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο κ. Ζέρβας, έχει κι έναν πρόσθετο ρόλο, καθώς με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (από τις 20.5.2017) έχει οριστεί ως Ανεξάρτητο Ίδρυμα Πολιτικής Άμυνας και οφείλει πλέον να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενημέρωσης και πληροφόρησης προς τους πολίτες χωρίς διακοπή.

«Γίνεται δηλαδή η ΔΕΠΘΕ μέρος του μηχανισμού Πολιτικής Άμυνας της πολιτείας. Όμως, επί 2,5 χρόνια, έως τον περασμένο χειμώνα δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση, για να ανταποκριθεί στον νέο αυτό σημαντικό ρόλο της», παρατήρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η φωνή και η εικόνα της Θεσσαλονίκης, που είναι η ΔΕΠΘΕ, βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα μας».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα