Κύπρος: «Ασφαλές λιμάνι» για ρωσικές εταιρείες;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Eιδικοί στη Ρωσία παρουσιάζουν την Κύπρο ως ασφαλή ακόμη επιλογή για ρωσικές επιχειρήσεις. Στο μεταξύ 200 Ρώσοι πετούν σήμερα από Λάρνακα για Μόσχα με την Aeroflot.

    Λύση για τα ρωσικά συμφέροντα η Κύπρος;

Ως ασφαλές λιμάνι για να συνεχίσουν να λειτουργούν εν μέσω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε εταιρείες Ρωσικών συμφερόντων φαίνεται ότι βλέπουν την Κύπρο ρωσικές εταιρείες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εταιρείας κολοσσού Fix Price, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις ενέργειες που απαιτούνται για μεταφορά της εταιρείας από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το δημοσίευμα καταγράφεται μια τάση Ρώσοι ειδικοί να προβάλλουν την Κύπρο ως ασφαλή επιλογή για ρωσικές εταιρίες που απειλούνται από την επιβολή κυρώσεων.

«Σωσίβιο» για Ουκρανούς και Ρώσους

Λάρνακα ΜόσχαΜε πτήση της Aeroflot από τη Λάρνακα στη Μόσχα 200 Ρώσοι

Την ίδια ώρα στην Κύπρο φτάνουν Ουκρανοί πρόσφυγες προκειμένου να βρουν καταφύγιο σε συγγενείς και φίλους που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο ως μέλη της πολυπληθούς ουκρανικής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει αίτημα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων για παραχώρηση αδειών διαμονής και εργασίας, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η πρόταση δεν αφορά μόνο Ουκρανούς πρόσφυγες αλλά και Ουκρανούς και Ρώσους πολίτες που βρίσκονται ήδη στην Κύπρο και δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους λόγω της κρίσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο έχει εγκλωβιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, αριθμός Ουκρανών και Ρώσων επισκεπτών εξαιτίας του τερματισμού των πτήσεων προς τις δύο χώρες.

Για επαναπατρισμό των Ρώσων πολιτών θα φτάσει σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας ανθρωπιστική πτήση της Aeroflot μετά από διευθέτηση της Ρωσικής Πρεσβείας. Το αεροσκάφος αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από το νησί μεταφέροντας στην Μόσχα περίπου 200 Ρώσους πολίτες.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα