Κύκλοι υπ. Άμυνας: Είμαστε σε εγρήγορση ακόμη και για πιθανές υβριδικού τύπου απειλές το καλοκαίρι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στρατιώτες στον Έβρο / Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
30/05/2022  19:39
Τον προβληματισμό τους για ενδεχόμενες υβριδικού τύπου απειλές μέσα στο καλοκαίρι εξέφρασαν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση».

Οι ίδιες πηγές, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν προσδιόρισαν τις απειλές αποκλειστικά εξ ανατολών, αλλά «απ’ όπου και αν προέρχονται».

Κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημαίνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ακόμα και υβριδικές απειλές που πιθανώς να εκδηλωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Όπως η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2019, το 2020 και πέρυσι, έτσι και τώρα έχει λάβει τα μέτρα της.

Μητσοτάκης και Δένδιας ενημερώνουν τους εταίρους για την τουρκική προκλητικότητα
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα ξεκινά διπλωματικό μαραθώνιο για να αναδείξει την τουρκική προκλητικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα της κλιμακούμενης εσχάτως τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου.

«Θα ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόσφατη έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και με αποφασιστικότητα. Είμαστε μία χώρα η οποία έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και φυσικά έχουμε επενδύσει ακόμα περισσότερο στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα, σε στοχευμένες διπλωματικές επαφές προβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερωθούν οι εταίροι μας για την πειρατεία των Ιρανών στα δύο ελληνικά τάνκερ, αλλά και για την τουρκική προκλητικότητα. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, όπως και με τον Σαουδάραβα, ενώ συνεννοήθηκε και για τον κοινό συντονισμό των ενεργειών με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα